Minikler Mozart çalacak

Güncelleme Tarihi:

Minikler Mozart çalacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2010 00:00

Müzik eğitimini tamamlayan Çağlar Müzik Kursu öğrencisi 70 çocuk, ilk sahne deneyimlerini yaşamaya hazırlanıyor. Çağlar Senfoni Orkestrası bünyesinde kurs programlarını tamamlayan öğrenciler, yarın akşam ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu’nda konser verecek.

MÜZİK eğitimini tamamlayan 70 çocuktan oluşan Çağlar Senfoni Orkestrası, yarın akşam ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu’nda sahne alıyor. Saat 19.00’da başlayacak konserin provaları sürerken, çocuklar ilk kez sahneye çıkacak olmanın da heyecanını yaşıyor.

Mozart, Wolfgang Schroder, Eine Kleine Lachmısik gibi sanatçıların eserlerinin seslendireceği konserin repertuarında, Çökertme, Sarı Gelin gibi parçalar da yer alacak.

Türkiye’de bir ilk

Çağlar Müzik Kursu Genel Sanat Yönetmeni Ergün Çağlar, Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını belirtirken, “Bu çocuklar, bundan sonraki yaşantılarına kursa devam etmeden senfoni orkestrası içinde Türkiye’de bir ilke imza atarak amatör ruhla bir senfoni orkestrası içinde yer alacaklar” diyerek, şöyle devam etti:

“Günümüzde pek çok aile tarafından sanat eğitimi sadece sanatçı yetiştirmeye yönelik bir etkinlik olarak algılanıyor. Bu algının değişmesi yönünde önemli adımlar atılmalı. Biz de bu yönde adımlar atıyoruz.

Solistler de sahne alacak

Aynı zamanda kendi öğrencilerimiz ile 700 öğrenci arasından yapmış olduğumuz yarışmadan 60 çocuk solist seçtik. Bunlar profesyonel Çağlar Senfoni Orkestrası eşliğinde 2010-2011 sezonunda solist olarak sahneye çıkacaklar. Türkiye’de hiç yapılmayan çalışmaları yapıyoruz.

Aynı zamanda yine kursu tamamlayan 25 gitar kursiyeri de Çağlar profesyonel gitar topluluğu ile yıl içinde konserler verecekler. Konser girişleri ücretsiz olacak. Katılmak isteyen seyirciler 419 69 47 numaralı telefon ya da www.caglarmuzikkursu.com sayfasından ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.

İsteyene salonumuz açık

YENİ yıldan itibaren her pazartesi akşamı kültür merkezimizde sanat günleri düzenleyeceğiz. İsteyen sanatçılara salonumuz ücretsiz olarak gösterilere tahsis edilecek. Oda orkestraları, resitaller, quartet gibi sahne performansları sergilemek isteyen sanatçılar bize ulaşabilirler. Konser salonu sıkıntısına Çağlar Müzik Kursu olarak destek vereceğiz. Aynı zamanda sadece performans sahnelemek isteyen müzis-yenlere değil sahne sıkıntısı çeken amatör tiyatrolara da bu imkanı sağlayacağız. Sanata ve sanat-çıya sonuna kadar destek vereceğiz.

Yılbaşı hediyesi

31 Aralık’a kadar yıllık kayıt yaptıran her öğrenciye piyano, keman, yan flüt ve gitar hediye edilecek. Bunu yapmamızın amacı hem çocukları sanatla buluşturmak hem de sanatla buluştururken onların çalacağı enstrümanları kolayca elde etmelerini sağlamak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!