Minik Trafik Polisleri Sorularıyla Sürücüleri Terletti

Güncelleme Tarihi:

Minik Trafik Polisleri Sorularıyla Sürücüleri Terletti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 15:20

BALIKESİR’İN AYVALIK İLÇESİNDE, KISA ADI ASTED OLAN AKTİF SOSYAL TÜM ENGELLİ DOSTLARI GRUBU GÖRME ENGELLİ KOORDİNATÖRÜ NAMIK TUNCEL ÖNCÜLÜĞÜNDE MİNİK ÖĞRENCİLERE YÖNELİK TRAFİK EĞİTİMİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı ASTED olan Aktif Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel öncülüğünde minik öğrencilere yönelik trafik eğitimi çalışmalarını sürdürüyor.
Dünya genelinde gerçekleşen trafik kazalarında Türkiye’nin trafik kazası rekortmeni olması nedeniyle; ağacın yaşken eğileceği düşüncesinden yola çıkılarak gerçekleştirilen eğitimler kapsamında minik öğrencilere trafik polisi kıyafetleri giydirilerek yapılan uygulamalı denetimler dikkat çekiyor.
Eğitimlerde önce minik öğrencilere sınıflarında trafik kurallarına ilişkin genel bir bilgilendirilmelerde bulunuluyor ve sonrasında da sahada sürücülere yönelik uygulamalı denetimlerde öğrencilerle minikler buluşturuluyor.
Miniklerin trafik kuralları ve sürücülerin araç kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında sürücüler tarafından bilgilendirildiği uygulamalı eğitimlere Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlisi trafik polisleri de öğrencilere destek veriyor.
Önceki gün Ayvalık Abdülvahit Sağlam İlkokulu İdareci, Öğretmen ve öğrencilerinin katıldıkları uygulamalı eğitimleri hakkında muhabirimize açıklamalarda bulunan ASTED’in Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel, başlattıkları eğitimlerin amacının ülke genelindeki engellilik oranının yükselmesine etken en büyük neden olarak gösterilen trafik kazalarına karşı farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı.
Tuncel; Türkiye’de trafik kazalarındaki artışın ürkütücü boyutta olduğuna da işaret ederek, “Özellikle çocuklarımızın geleceklerini korumak amacı ile bu uygulamayı hayata geçirdik. Trafik kazalarında çocuklarımıza kendilerini nasıl korumaları gerekli önlemleri alabilmelerini öğretmeyi böylece geleceğin engelli adaylarının önüne geçebilmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
ASTED’in, ‘Dikkatsizlik yada istismar veya trafik kurallarına uymadığınızda, hızlı bir şekilde engelli olabilirsiniz’ sloganıyla gerçekleştirdiği eğitimler kapsamındaki kontrollerde, minik trafik polislerini karşısında gören sürücülerin ise söz konusu uygulamadan son derece memnun ve ağacın yaşken eğilmesi noktasından bakıldığında son derece yararlı bulduklarını belirtmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.
MİNİK ÖĞRENCİLERDEN AK PARTİ VE CHP İLÇE BAŞKANLIKLARINA ZİYARET
Öte yandan trafik eğitimlerinin ardından minik öğrenciler ASTED Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel ile birlikte, Ak Parti ve CHP Ayvalık İlçe Başkanlıklarına yönelik birer ziyaret de gerçekleştirdi.
Bu kapsamda, Ak Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve CHP ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker tarafından karşılana n öğrenciler siyasi partilerin TBMM’de yapacakları çalışmalarda trafik kurallarına uymayan sürücüleri için kesilen trafik cezalarının daha da ağırlaştırılmasını ve caydırıcı olmasını istedi.
Öğrenciler trafik cezalarının artması halinde sürücülerin kurallara daha çok dikkat edeceklerini ve böylelikle de kazaların azalacağını, tüm bunların yanı sıra da söz konusu kazalarda ölü ve sakat kalma oranlarının düşeceğine inandıklarını belirtmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!