Minik sinemacıların büyük heyecanı

Bilfen ılköğretim Okulları öğrencilerini bugünlerde tatlı bir telaş sardı.

Haberin Devamı

Okulların sınıfları, koridorları ve bahçeleri adeta film setine dönüştü, öğrenciler ellerinde kameralarla harıl harıl film çekti. Bu heyecanın nedeni ise Bilfen Kısa Film Oscarları’ydı... Marmara Üniversitesi ıletişim Fakültesi Sinema Bölümü’nde yüksek lisans yapan öğrencilerden ders alan minik sinemacıların çektiği kısa filmler, yarışmanın ünlü isimlerden oluşan jürisine sunuldu. Başkanlığını yönetmen Mustafa Altıoklar’ın yaptığı, Marmara Üniversitesi ıletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Biryıldız, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, yapımcı Birol Güven, oyuncu Ahu Türkpençe, gazeteci Cengiz Semercioğlu ve televizyoncu Saba Tümer’in yer aldığı jüri, yarışmaya katılanların en iyilerini belirledi. En ıyi Senaryo, En ıyi Yönetmen, En ıyi Oyuncu, En ıyi Film ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde ödüle layık görülen filmler, bu gece Bilfen Kısa Film Oscarları Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

Çeşme’de ev aldı
Dünyaca ünlü modacı Rıfat Özbek, geçtiğimiz hafta ızmir’in gözde tatil beldesi Çeşme-Alaçatı’da ev almış. Özbek, teyzesi Yüksel Behlil’in tavsiyesi ve kuzeni Zeynep Fadıllıoğlu’nun araştırmaları sonucunda aldığı bu şirin evi kendisi dekore ediyormuş. Evinin her köşesini yastıklarla donatacağını söyleyen Özbek, bundan sonra da yaz aylarını Çeşme’deki evinde geçirecekmiş.

Dilek tuttu
Bahçıvan Peynirleri’nin sahibi Seval Bahçıvan, geçtiğimiz hafta bir davette Gül Ergi ve Gül Erçetingöz’le karşılaştı. Aynı isimdeki iki kişinin arasında durup dilek dileme adetini unutmayan Seval Hanım, iki Gül’ün arasına girerek dilek tuttu. Süreyya Yalçın’la evliliğin eşiğinden dönen oğlu Emre Bahçıvan’ın bir an önce evlenip çocuk sahibi olmasını isteyen Seval Hanım, onun için hayırlı bir kısmet dilediğini söyledi.

Partiye devam
Gülden Büyükuçak, geçtiğimiz gece Nişantaşı’ndaki Beymen Blender’ın üst katında bir parti verdi. Sosyal hayatın önemli isimlerini bir araya getiren partiye, DJ Kaan Özcan da müzikleriyle renk kattı. Partide konuklara, mağazanın içinde hizmet veren Dükkan adlı kafenin mini hamburgerleri ikram edildi. Beymen Blender’ın üst katındaki bu renkli partiler, önümüzdeki haftalarda da devam edecek.

Koç desteği
Endeavor, ekonomik gelişime katkıda bulunmak amacıyla etkin girişimcileri belirleyip destekleyen bir dernek. Özellikle yenilikçi fikirleri olan girişimcilere destek olan bu derneğin yönetim kurulunda Ali Koç, Vuslat Doğan Sabancı, Murat Özyeğin, Özcan Tahincioğlu ve Fadi Nahas bulunuyor. Big Chefs’in sahibi Gamze Cizreli de dernekte danışma kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Ali Koç, geçtiğimiz gün derneğin Ankara’daki toplantısına katıldı. Toplantının ardından TıSVA Başkanı Aziz Akgül ve Gamze Cizreli ile Grameen Mikrokredi Projesi için Big Chefs’te bir araya geldi.

Adresi değişti
ızmir’in ünlü balık restoranı Kordonboyu Balık Pişiricisi, “Sizin sayenizde büyüyoruz” sloganıyla dördüncü yılında yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Mekânın sahiplerinden Ömer Tekin, güler yüzlü kadrosu, artan hizmet kalitesi ve değişmeyen fiyat politikasıyla, lezzet duraklarını artırmaya devam edeceklerini belirtti. Birinci Kordon’daki Kordon Balık Pişiricisi, 550 kişi oturma kapasitesine sahip ve üç kattan oluşuyor. Snack Bar ve Botanik Bahçe’nin yanı sıra 15 metre büyüklüğündeki akvaryum da mekâna renk katıyor.

Victoria’s Secret’ın en genç mankeni
Süpermodel Hannah Davis, iç giyim, mayo ve aksesuvar markası Ay-Yıldız’ın 2009 mayo modellerinin katalog çekimi için objektif karşısına geçti. Çekimler, Dominik Cumhuriyeti’nin Punta Cana beldesinde, yaklaşık 10 günde yapıldı. Pozitif enerjisi ve birbirinden çarpıcı pozlarıyla tüm çekim ekibini kendine hayran bırakan ünlü modelin, Victoria’s Secret tarihinin en genç mankeni olduğunu da belirteyim. 1990 doğumlu Davis, genç yaşına rağmen kariyer basamaklarını hızla tırmanarak kısa sürede ünlü markaların aranan mankenleri arasına girdi.

Bir gecelik kaçamak mı
Melis Murathanoğlu, oğlunun babası Ali Ersoy’dan ayrıldıktan sonra Osman Merzeci ile aşk yaşamaya başlamıştı. Duyduğuma göre Melis Hanım geçtiğimiz gece Etiler şamdan’da eğlenmeye gitmiş. Ancak yanında Osman Merzeci değil, televizyoncu bir bey varmış. Murathanoğlu’nun bu beyle samimi bir şekilde eğlenmesi, şamdan’ın diğer konuklarının da dikkatini çekmiş. ıkili, gecenin sonunda mekânı birlikte terk etmişler. O gece orada bulunan bir arkadaşım, “Melis Hanım’ı ve sevgilisinden yeni ayrılan bu televizyoncuyu pistte samimi bir şekilde saatlerce dans ederken görünce, aralarında bir elektriklenme olduğunu anladım” dedi.

Tarihi gece
Türkiye ış Kadınları Derneği (TıKAD), “Yıldız Porselenleri” projesini hayata geçiriyor. II. Abdülhamid zamanında üretilen ve bugüne kadar tamamı sergilenmeyen Yıldız Porselenleri’ni gün yüzüne çıkarmayı amaçlayan proje için, Yıldız Porselen Fabrikası özel bir koleksiyon hazırladı. Özel olarak üretilen bu porselenler, 25 Nisan gecesi Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenecek müzayedede açık artırmaya çıkacak. Elde edilecek gelir ise, Yıldız Porselenleri’nin tamamının sergilenebilmesi için Topkapı Sarayı’ndaki şerbethane’nin yeniden yapılandırılmasında kullanılacak. Türkiye ış Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da katılımıyla gerçekleşecek gecenin hazırlıklarında en büyük desteği Müge Sırmabıyık’tan gördüğünü söylüyor.

Swiss’in konuğu Gündeş
ızmir’deki beş yıldızlı otel Swissotel Grand Efes, konser serisine devam ediyor. Ünlü sanatçıları ızmirlilerle buluşturan otelde, 25 Nisan gecesi Ebru Gündeş sahneye çıkacak. Gündeş, geçtiğimiz ekim ayında çıkardığı son albümü “Evet” ile ilk kez ızmirli hayranlarıyla buluşmuş olacak. Swissotel yetkilileri, Gündeş konserinin büyük ilgi göreceğini, kişi başı fiyatların ise 150-250 TL olacağını söylüyorlar.

Tek aşkım oğlum
Nalan Aksoy’un adı, birçok kez farklı kişilerle aşk dedikodularına karıştı. Ancak o, iddia edilen hiçbir ilişkisini kabul etmedi. Nalan Hanım’a geçtiğimiz gün Bebek’te rastladım ve bu dedikoduları sordum. Yaşadığı aşklar hakkında hiç kimseden bir şey saklamadığını, fakat şu sıralar kalbinin boş olduğunu söyledi. şu an tek isteğinin oğlunun eğitimini en iyi şekilde tamamlaması olduğunu ve sadece bu konuyla ilgilendiğini de özellikle belirtti.

Yazarın Tüm Yazıları