Minik öğrencilere, diş sağlığı anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Minik öğrencilere, diş sağlığı anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 15:22

Minik öğrencilere, diş sağlığı anlatıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - TALAS Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen organizasyon ile Kani Arıkan İlkokulu'ndaki öğrencilere diş bakımının ve sağlığının önemi hakkında bilgiler verildi. 

Diş sağlığının önemine dikkat çeken Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Bugün Kani Arıkan okulumuzda öğrencilere diş fırçalama ve diş sağlığı hakkında bilgiler verildi. Bu eğitim çocukları erken yaşta bilgilendirilmek, ağız ve diş sağlığı konusunda diş fırçalama alışkanlığını arttırmak, bilinçlendirmek ve özendirmeyi sağlamak amacıyla yaptık. Bende dişlerinden çok muzdarip olan birisiyim. Dolayısıyla bunun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Çocuklarımıza da küçük yaşta diş sağlığının önemini aşılamaya çalışıyoruz. Erciyes Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı bölümünde okuyan öğrencilerimiz eğitim ve küçük hediyeler verdiler. Diş sağlığının çok önemli olduğunu bu vesile ile vurguluyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim'' dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan ise, “Belediyemiz işbirliği ile diş hekimi öğrencilerimiz, okulda eğitimlerini verdiler. Geçen haftada Çömlekçi İlköğretim Okulu’nda da aynı çalışma yapılarak öğrencilerimiz bilinçlendirildi. Bu noktada Talas’ta üniversite, milli eğitim müdürlüğü ve yerel yönetim işbirliği çok güzel işliyor” şeklinde konuştu. Öğrencileriyle birlikte okullarda diş sağlığı eğitimleri verdiğini söyleyen Doç. Dr. Yahya Orçun Zorba da, “Öğrencilerimizle okullarda ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler veriyoruz. Çünkü sağlık ağızda başlar. Özellikle diş fırçalama alışkanlığı da küçük yaşlarda başlar. Küçük yaşlardan itibaren eğitimlerin verilmesi ve çocukların ileriki dönemlere daha sağlıklı dişlerle ulaştırılması, hem vücut sağlığı hem de diş sağlığı için oldukça önemli. Başkanımıza ve bize destek olan herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim'' diye konuştu. Program sonrasında diş sağlığı hakkında bilinçlenen miniklere diş macunu ve fırçası hediye edildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!