Minik milliler dünya şampiyonluğu istiyor

Güncelleme Tarihi:

Minik milliler dünya şampiyonluğu istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2004 00:21

11-13 yaş arası minik futbolculardan oluşan Petit Danino Türk Minik Takımı 81 ilde gerçekleştirilen seçmelerle kuruldu. Teknik direktörlüğünü Metin Tekin’in yaptığı takım, eylül ayında Fransa’da yapılacak 5’inci Danone Uluslar Kupası’na katılacak.

15 kişiden kurulan takımda Trabzon, Bursa, Mersin, İzmir ve Ankara’dan çocuklar var. Geçen sene Rıdvan Dilmen’in teknik direktörlüğünde dünya beşincisi olan Türk Minik Takım’ı, bu sene yeni oyuncularıyla dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Erkek çocuklar arasında son senelerin yükselen meslek trendi futbolcu olmak. Bu hayelerinin peşinden futbol okullarına giden çocuklara Danone büyük bir fırsat verdi. Danone’nin sosyal sorumluluk kapsamında beş yıldır devam eden Küçükler Futbol Kupası adı altında seçmeler başlattı. Bu sene ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte gerçekleştirilen küçükler futbol takımı seçmeleri, 81 ilde gerçekleştirildi. Elemeler için Türkiye genelinde düzenlenen maçlar sonucunda 11-13 yaş arası 15 küçük sporcu seçildi. Belirlenen bu karma takım, eylülde 5’inci Danone Uluslar Kupası’nda 32 ülke arasında Türkiye’yi temsil etmek üzere Fransa’ya gidiyor. Paris’teki Parc des Princes Stadyumu’da gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek turnuvaya bu sene 30 bin seyirci bekleniyor. Bu arada 1998 ve 2000 yıllarında iki kez FIFA tarafından yılın futbolcusu seçilen Real Madrid’in oyuncusu Zinedine Zidane da, turnuvada çocuklarla birlikte olacak.

TEKNİK DİREKTÖRLERİ METİN TEKİN

Petit Danone Ürün Müdürü Fatih Uysal, 2000 yılında başlatılan bu projeyi her sene biraz daha genişlettiklerini anlatıyor. ‘Geçtiğimiz senelerde Futbol Federasyonu’yla düzenlediğimiz organizasyon sadece üç ili kapsıyordu. Bu sene Türkiye genelinde yaptık. Amacımız Danone Uluslar Kupası’nda Türkiye’yi temsil etmek. Ama öncesinde Afganistan ve Iraklı çocuklarla dostluk maçları oynadık. Böylece çocukların kendilerine güvenlerini artırıyoruz. Bizim sloganımız ‘Rüyalarınıza İnanın’. Bu turnuvayla çocukların rüyalarını da geçekleştirmiş oluyoruz.’

Danino Küçükler Futbol Takımı’nın teknik direktörlüğünü Metin Tekin yapıyor. Beşiktaş’ın efsanevi futbolcusu Metin, Fransa’daki, aralarında Arjantin, Brezilya gibi takımların da olduğu turnuvada dünya şampiyonluğu için minikleri çalıştırmaya başladı bile: ‘Eğlenmek için çalışıyoruz. Keskin çizgilerle yarışmacı bir takım yapmıyorum. Hepsi çok yetenekli ama şimdiden bir şey söylemek çok zor. Bu yaşlar futbola başlamak için en ufak yaş. İleriki yaşlarda ne olur bilemem. Benim de yanılma payım var.’ Okullar kapandıktan sonra temmuz ve ağustos aylarında kampa girecek minik futbolcular, Fransa’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek isitiyoruz, diyorlar.

Geçtiğimiz sene sadece üç büyük ilde yapılan seçmeler sonucu belirlenen karma minikler takımı, düny turnuvasında yedi takımla mücadele etmişti. Teknik direktörlüğünü Rıdvan Dilmen’in yaptığı takım beşinci olurken, takımın kalecisi Özkan Karabulut da, mükemmel kurtarışları sayesinde ‘Danone Uluslar Kupası 2003 En İyi Kalecisi’ unvanını kazanmıştı.

OYUNCULAR

Refik KÖROĞLU (13, kaleci)

Üç senedir Trabzonspor’da kalecilik yapıyor. Danino takımının as kalecisi. Kendi isteğiyle kaleci oldu.

MUSTAFA ZAMAN (12, kaleci) Bir buçuk senedir Samandra Futbol Okulu’nda oynuyor. Hayali Oliver Kahn gibi olmak.


FURKAN ŞEKER (12, kaptan) Beşiktaş kulübünde. Dört senedir futbol oynuyor. Futbolcu olursa Beşiktaş’ın defans oyuncusu Ronaldo gibi olmak istiyor.


BİRİNDAR GÜNEŞ (10, defans ) Yolspor oyuncusu. İki senedir futbol oynuyor. Futbolcu olmak istiyor. Bursa seçmelerini kazanan tek çocuk.


İLKE UÇAN (12, sol bek) 11 aydır Altay Kulübü’nde oynuyor. İzmir’den seçmelere katılan 200 kişi arasından seçilen tek çocuk. İdeali Ronaldinio.


EMRE TAŞKOPARAN (12, orta saha) Dört senedir Gençlerbirliği oyuncusu. 2005’te Ankara’daki futbol ligine hazırlanıyor.


ŞAFAK VAROL

(12, sol bek)
Galatasaray’dan seçmelere katılan 12 kişiden tek seçilen oyuncu. Futbolcu olunca hayatının kurtulacağını düşünüyor.


MESUT YILMAZ (12, sol açık) Fenerbahçe oyuncusu. Dört senedir futbol oynuyor. Hayali Zinedine Zidane gibi bir futbolcu olabilmek.


HAMİ ALTINTAŞ (13, sol açık) Trabzon İdmanocağı oyuncusu. Sol ayağını kullandığı için hayali Roberto Carlos gibi olabilmek.


SATILMIŞ GÖKKAYA (11, orta saha) Gençlerbirliği oyuncusu. Dört senede 100 gol attı. Futbolda kendi tarzını yaratmak ve örnek olmak istiyor.


FUAT YAZICI (12, Forvet) Fenerbahçe oyuncusu. Dört senedir futbol oynuyor. Sayısız golü var. Hayali Van Hooijdonk gibi olmak.


HAKAN ATAKUR (12, Sağ açık) Mersin Akdeniz Belediyespor oyuncusu. Mersin elemelerini kazanan tek çocuk. Hayali Van Hooijdonk gibi olmak.


HABİB ŞEN (12, orta saha)

Trabzonspor oyuncusu. Hayali Ronaldinio gibi olabilmek. İstanbul’da Fenerbahçe’de oynamak istiyor.


ÜMİTCAN GÜZEY (12, Forvet)

Gençlerbirliği’nde. Ankara’da seçmelere katılan 50 çocuk arasından seçilen iki kişiden biri. Hayali Zidane gibi olmak.


OĞUZHAN YAVUZ (12, Orta sahanın solu) Okul takımında oynarken Tokat Reşadiye takımına seçildi. İyi depar atıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!