Minik Hatice’ye büyük ayıp

Güncelleme Tarihi:

Minik Hatice’ye büyük ayıp
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:20

Elinde sevk kağıdı olmasına rağmen, sistemdeki arıza nedeniyle kendisine yardım yapılmayan baba, kalp hastası 8 aylık minik Hatice’yi hastaneye yetiştirmek için para dilenip, güneşin altında otostop çekmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Kastamonu’nun Araç ilçesine bağlı Yeşilova köyünde yaşayan İbrahim Yıldız, sık sık bayılan 8 aylık kızı Hatice’yi tedavisi için Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.
İlgili bölümde uzmanı bulunmaması nedeniyle minik Hatice, Ankara Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Düzenli bir işi olmayan İbrahim Yıldız, Ankara’ya gitmek için Araç Kaymakamlığı’ndan yardım istedi. Kaymakamlığın talebine olumsuz yanıt verdiğini iddia eden Yıldız, dilencilik ve otostopla geçen Kastamonu-Ankara arasındaki yolculuğunu şöyle anlattı:

CEBİMDEN Mİ VEREYİM

“Maddi durumum iyi değil, imkanım olsa biner giderim otobüse. Kaymakamın yanına gittim, sevk kağıdını vererek, ‘Buraya gelmek zorundaydım yol parası için, çocuğumu acil olarak hastaneye yetiştirmem gerekiyor’ dedim. Sistemlerin bozuk olduğu söyledi ve ‘Cebimden mi vereyim sana’ dedi. Çileden çıktım, ‘Çocuğuma bir şey olursa bunun sorumlusu sizsiniz’ dedim. Kaymakamlıktan çıkıp belediyeye gittim onlar da aynı şeyi söyledi. Olaydan Jandarma’nın da haberi var. Jandarma’ya giderek ‘Çocuğum için geldim çocuğum hasta Ankara’ya gitmem gerekiyor’ deyince, ‘Kaymakamlığa git’ dediler.

Haberin Devamı

AÇ, SUSUZ OTOSTOP ÇEKTİM

Çaresiz kalınca yol parası bulabilmek için yardım istedim, dilendim. 10 TL verdiler. Şoför 10 TL’ye bizi Karabük yol ayrımına kadar götürüp bıraktı. Yanımda hasta çocuğum var eşim var, yaklaşık 2 kilometre boyunca otostop çektim. Hiç kimse durup, yardım etmedi. Çocuk düşüp bayılıyor, güneşin altında aç susuz harap olduk. Bacanağım gelip bizi aldı ve Ankara’ya getirdi. Fakat burada da yatış işlemlerinde problem oldu ancak Ankara Valiliği devreye girerek yardımcı oldu. Ankara’ya geldikten sonra Kastamonu Valiliği beni aradı. ‘Kastamonu’ya geldiğinde yardım edeceğiz’ dediler. ‘Ben sizden şikayetçiyim’ dedim.” Dr. Sami Ulus Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılan minik Hatice’nin son durumuyla ilgili olarak da baba Yıldız, verilen ilaçların ardından tedavisinin olumlu yönde ilerlediğini söyledi.

Haberin Devamı

KAYMAKAM ÇELİK: SİSTEMDE SORUN VARDI

Araç Kaymakamı Halil İbrahim Çelik, Hürriyet’e, İbrahim Yıldız’a sistemden kaynaklanan bir sorun nedeniyle yardımda bulunulamadığını belirterek,
“İbrahim Yıldız düzenli olarak yardım alan bir vatandaşımız. Kendisine o gün sistemlerimizde kaynaklanan bir sorun olduğu belirterek iki gün sonra gelmesini söyledik” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!