Minik dostlar sıcak yuvaya kavuşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Minik dostlar sıcak yuvaya kavuşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 16:58

Minik dostlar sıcak yuvaya kavuşturuldu

Haberin Devamı

 


MERSİN Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında 10 ayda bin 51 adet köpeği sahiplendirerek sıcak yuvalarına kavuşturdu.
24 personel, 8 araç ve 1 hayvan ambulansı ile Mersin'deki hayvan severlerin taleplerini 7 gün 24 saat değerlendiren Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri sahipsiz sokak köpeklerini Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'ne getirerek, burada aşılarını yapıyor ve tedavilerini tamamlıyor. Bu süreçte Geçici Hayvan Bakım Evi'ni ziyarete gelen ve tedavileri tamamlanan köpekleri sahiplenmek isteyen hayvan severler, çoğunlukla yavru olmak üzere istedikleri köpeği sahiplenebiliyor. Özellikle çocuk gelişiminde önemli bir rol oynayan hayvan sevgisini çocuklara kazandırmanın bilincinde olan aileler tarafından yoğun talep gösterilen Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'nde sahiplendirilen minik dostlar yeni yuvalarına kavuşurken, sahiplendirilemeyenler ise yine rehabilite edilerek doğal yaşam alanına bırakılıyor.
Haftanın 7 günü hayvan severlerin ziyaretine açık olan Hayvan Bakımevi, 10.00-15.00 saatleri arasında köpek sahiplenmek isteyenlere hizmet veriyor. Ayrıca 18 yaşını dolduran ve bir hayvana bakacak sorumluluğa sahip olan vatandaşların seçerek sahiplendiği köpekler, sahiplendirildikten sonra da belli aralıklarla kontrol ediliyor. Kontroller sonucunda iyi bakılmayan hayvanlar alınarak tekrar barınağa getiriliyor. Çalışmalar kapsamında 10 ayda bin 51 köpek sahiplendirerek sıcak yuvalarına kavuşturuldu.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!