Minik Ayaklar İçin Rengarenk Patikler Hamamönü’nde

Güncelleme Tarihi:

Minik Ayaklar İçin Rengarenk Patikler Hamamönü’nde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 13:52

Türkiye’nin dört bir tarafından yöresel ve el yapımı ürünlerin satıldığı Hamamönü’ndeki stantlara vatandaşlar ramazan ayında yoğun ilgi gösterdi.
Hamamönü Ramazan Etkinlikleri, bu yıl da birbirinden değişik ve birbirinden renkli stantlara ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir tarafından yöresel ve el yapımı ürünlerin satıldığı stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bunlardan biri de her biri minik birer sanat eseri olan bebek patikleri oldu.
Altındağ Belediyesi Sakarya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi olan Nejla Tunçay, bebek patiği örme işini adeta sanata dönüştürdü. Birbirinden renkli ve sevimli bebek patiklerini Hamamönü’nde açtığı stantta sergileyen Tunçay, satışların iyi gittiğini belirterek, “10 yıldır Sakarya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesiyim. Merkezde birçok faaliyetten faydalandım. Yıllardır Altındağ’da oturuyorum. 2 çocuğumu bu mahallelerde büyüttüm. Herkes buraları ‘Oturulmaz artık’ diye terk ederken, ben hiç bırakmadım. Başkanımıza inandım. Onun sayesinde bugün Ankara’nın en değerli mahallesinde oturuyoruz” dedi. Tunçay, Hamamönü’nde satış yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
“SAADET TİRYAKI SAYESİNDE SATIŞ YAPMAYA KARAR VERDİM”
Bebek eşyalarına, özellikle de bebek patiklerine çok ilgisi olduğunu ve bebek eşyası örmekten çok mutlu olduğunu söyleyen Tunçay, satış yapmaya Başkan Tiryaki’nin eşi Saadet Tiryaki sayesinde karar verdiğini söyledi. Tunçay, “Başkanımızın eşi Saadet Hanım, Allah razı olsun, eşim öldüğünde baş sağlığına gelmişti. Yaptıklarımı gördü, çok beğendi. Satmam için cesaret verdi. El Ürünleri Pazarı’nda ayın belli günlerinde satış yapmaya başladım. Sonra da siparişler gelmeye başladı, işleri ilerlettim. Çok teşekkür ederim Başkanımıza da eşine de. Bana onlar cesaret verdi” sözleriyle girişimcilik serüvenini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!