Minderde 5'te 5

Güncelleme Tarihi:

Minderde 5te 5
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2002 16:10

Rusya'nın başkenti Moskova'da başlayan 47'nci Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın ilk gün sabah seansında mindere çıkan üç güreşçimiz yaptıkları 5 maçın tümünü kazandılar. Gruplarından iki maçı da kazanarak birinci çıkan Hamza Yerlikaya çeyrek finale, Şeref Eroğlu ise üçüncü tura yükseldi.

Haberin Devamı

84 kiloda Hamza Yerlikaya, grubundaki ilk maçında Japon Shingo Matsumoto'ya künde attı, alttan kurtuldu ve 3-0 yendi. İkinci maçında Koreli Sang-Myon Seo karşısında şampiyonadaki ilk teri atmanın rahatlığı ile güreşen Hamza, minderde şov yaptı. Kündeledi, çırptı, ve 2.06 da rakibini tuşladı ve çeyrek finale çıktı.

66 kiloda Şeref Eroğlu, İsrailli Mikhael Beilin'i uzatma bölümünde pasitive fazlalığı ile yendi. Güreşçimiz rakibine kravat attı, alttan kurtuldu uzatma bölümü 3-3 bitti. Güreşçimiz ihtarlarla maçı lehine bitirdi. İkinci müsabakasında İsviçreli İvan Kron karşısında oyundan oyuna geçti, künde attı, çırptı ve 2.10 da tuşla galip geldi. 55 kiloda Ercan Yıldız, Kazak Rakymzhan Assembekov  karşısında alttan mücadele ile çıktı. Bir puan aldı. Uzatmada bölümünde iki güreşçi üç puana ulaşamayınca Ercan bu gurubundaki ilk maçı ihtarla kazanmasını bildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!