Millilerimizin rakibi İspanya'yı tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

Millilerimizin rakibi İspanyayı tanıyalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 14:22

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) İspanya Milli Takımı, D Grubu'nda Türkiye, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Turnuvanın favorileri arasında yer alan İspanya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve şampiyona geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Bir dönem Beşiktaş'ta da görev yapan İspanyol teknik adam Vicente del Bosque'nin çalıştırdığı İspanya, elemelerde Ukrayna, Slovakya, Belarus, Lüksemburg ve Makedonya ile C Grubu'nda yer aldı.

Elemelerde yaptığı 10 maçta 9 galibiyet, 1 yenilgi alan İspanya, topladığı 27 puanla en yakın rakibi Slovakya'nın 5 puan önünde grubu lider tamamladı ve EURO 2016'ya katılım hakkı kazandı. Eleme maçlarında 23 gol atan İspanya, kalesinde ise sadece 3 gol gördü.
İspanya Milli Takımı'nın EURO 2016 elemelerinde yaptığı maçlar ve aldığı skorlar ile grupta oluşan puan durumu şöyle:
İspanya-Makedonya: 5-1
Slovakya-İspanya: 2-1
Lüksemburg-İspanya: 0-4
İspanya-Belarus: 3-0
İspanya-Ukrayna: 1-0
Belarus-İspanya: 0-1
İspanya-Slovakya: 2-0
Makedonya-İspanya: 0-1
İspanya-Lüksemburg: 4-0
Ukrayna-İspanya: 0-1

ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI
İspanya, Diego Costa (Chelsea), Fernando Torres (Atletico de Madrid), Juan Mata (Manchester United) ve Sergi Roberto (Barcelona) gibi tecrübeli isimlerin olmamasına rağmen, tam bir yıldızlar topluluğu konumunda bulunuyor.
İspanya Milli Takımı'nın aday kadrosunda Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Athletic Bilbao, Villarreal ve Celta Vigo gibi İspanyol temsilcilerinin yanı sıra İngiliz ekipleri Chelsea, Manchester United, Manchester City, İtalya şampiyonu Juventus, Almanya şampiyonu Bayern Münih ile Portekiz'in Porto takımından futbolcular yer alıyor.
İspanya formasını en fazla giyen futbolcu olan kaleci Iker Casillas, savunmada Sergio Ramos ve Gerard Pique, orta sahada Isco, Andres Iniesta, David Silva, forvette ise Aritz Aduriz ve Alvaro Morata gibi isimler dikkati çekiyor.

AVRUPA ŞAMPİYONASI GEÇMİŞİ
İspanya, Avrupa Şampiyonası finallerinde 10. kez boy gösterecek. Daha önce katıldığı finallerde 36 maç yapan İspanya, 17 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. İspanya Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası finallerinde attığı 50 gole karşılık kalesindeki 32 gole engel olamadı.
Turnuva tarihinde 1964, 2008 ve 2012 olmak üzere üç şampiyonluğu bulunan İspanya'nın Avrupa Şampiyonası geçmişi şöyle:
1964 - Şampiyon
1980 - Grupta elendi
1984 - İkinci
1988 - Grupta elendi
1996 - Çeyrek final
2000 - Çeyrek final
2004 - Grupta elendi
2008 - Şampiyon
2012 - Şampiyon

AVRUPA ŞAMPİYONASI KADROSU
Kaleciler: Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla).
Defans: Marc Bartra (Barcelona), Juanfran Torres (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Gerard Pique (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Hector Bellerin (Arsenal), Mikel San Jose (Athletic Bilbao)
Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Cesc Fabregas (Chelsea), David Silva (Manchester City), Thiago Alcantara (Bayern Münih), Koke (Atletico Madrid), Bruno Soriano (Villarreal)
Forvet: Pedro Rodriguez (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Nolito (Celta Vigo), Lucas Vazquez (Real Madrid).

MAÇ TAKVİMİ
İspanya'nın EURO 2016'da yapacağı maçlar, karşılaşmaların başlama saati, oynanacağı şehirler ve statları şöyle:
13 Haziran (TSİ 16.00): İspanya-Çek Cumhuriyeti (Toulouse Stadı - Toulouse)
17 Haziran (TSİ 22.00): İspanya-Türkiye (Nice Stadı - Nice)
21 Haziran (TSİ 22.00): Hırvatistan-İspanya (Bordeaux Stadı - Bordeaux)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!