Millilerimiz kayıpsız geçti

Güncelleme Tarihi:

Millilerimiz kayıpsız geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

Trabzon'un Beşirli Mahallesi'ndeki Tenis Kompleksi'nde yapılan 12 Yaş Altı Avrupa Kış Kupası Tenis Müsabakaları'nda heyecan ikinci günde yapılan maçlarla devam etti.

Haberin Devamı

Türk Milli Takımı, Litvanya'yı 2-0 yenerek 5.'lik ve 6.'lık maçı oynamaya hak kazandı.

İkinci günün ilk maçında Türk Milli Takımı adına teklerde korta çıkan tenisçimiz Cemal Demirci, Litvanyalı rakibi Julius Adomavicius'u 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yendi ve millilerimizi seride 1-0 öne geçirdi.

Ardından korta çıkan tenisçimiz Emir Erben, Litvanyalı rakibi Lukas Saulis'i 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yendi ve seriyi 2-0'a taşıdı.

Türkiye kadrosu
: Kuzey Çekirge, Emir Erben, Cemal Demirci, Yankı Erel

Erkek takımının kamp sorumluluğunu Hakan Diler yaparken, yardımcılığını da Ufuk Eroğlu üstleniyor.

ÇİFTLERDE YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

Günün çiftler maçında ise Kuzey Çekirge- Emir Erben çifti, Litvanyalı Dovydas Giedraitis - Lukas Saulis çiftini 6-0 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek seriyi 3-0 yaptı.

Bu sonuçla beraber günü kayıpsız olarak geçen Milli Takımımız, Polonya ile bugün oynayacağı maçta galip gelirse beşinci olacak, şayet yenilirlerse turnuvada altıncılığı elde edecek.

Haberin Devamı

"ORGANİZASYON ÇOK İYİ"

Türk Milli Takımı Antrenörleri Hakan Dilek ve Ufuk Eroğlu, sporcularının çok iyi mücadele ortaya koyduğunu belirterek, "Organizasyon gerçekten çok iyi. Bu organizasyonda başarılı olmak için gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki turnuvalarda daha önemli işler başaracağız" diye konuştular.

KIZLARIMIZ ESTONYA'YI DEVİRDİ

İstanbul Sports Park'ta korta çıkan kız tenisçilerimizin rakibi ise Estonya'ydı. Serinin ilk maçında Ceren Çorbacı, Maileen Nuudi'yi 6-2 ve 7-5 yenerek durumu 1-0 yaptı. İkinci maçta da Zehra Lara Tekbaş, Maria Lota Kaul'u 6-2, 6-7 ve 6-3'lük setlerle geçince seride durum 2-0'a geldi.

Bu sonuçlarla Estonya'yı safdışı bırakan kız tenisçilerimiz, bugün Bulgaristan ile 5.'lik-6.'lık maçına çıkacaklar.

Kız takımının başında Umut Alptekin yer alırken, yardımcılık görevini Abdullah Bozkurt gerçekleştiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!