Millilerde 500. maç heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Millilerde 500. maç heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2012 10:16

Türkiye A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 500. maçında Danimarka ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da yarın saat 21.00'da başlayacak özel karşılaşma, A Milli Takım'ın 89 yıllık tarihindeki 500. karşılaşması olacak. Tarihi karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek. Brych'nin yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Marco Fritz olacak.

TÜRKİYE DANİMARKA'YI ZOR YENİYOR

MİLLİLERİN ÖZEL MAÇ KARNESİ

ÇALIŞMALAR NEVZAT DEMİR TESİSLERİ'NDE BAŞLADI


BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaklaşık 1 saat süren antrenmana Sercan Sararer, Volkan Demirel ve Selçuk İnan katılmadı. Sercan, Pazar gecesi başlayan şiddetli mide-bağırsak enfeksiyonu nedeniyle Almanya'da kulübünde serum tedavisi görüyor. Sağ uyluk ön adalede kronik ağrı şikayeti bulunan ve bugün MR'ı çekilen Volkan Demirel'in rectus femoris adalesinde gerilmeye bağlı ödem tespit edildi. Milli kalecinin tedavisine devam ediliyor. Üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları devam eden Selçuk İnan'ın da sağ kasık bölgesindeki ağrısının tedavisi sürüyor.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz, Mehmet Topal, Umut Bulut ve Bekir İrtegün de hafif ağrıları nedeniyle düz koşu yaptı.

A Milliler, Danimarka maçı öncesi son antrenmanını, yarın (13 Kasım Salı) saat 18.00'de, BJK İnönü Stadı'nda yapacak. Bu çalışmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarınca takip edilebilecek.

A MİLLİ TAKIM'IN EFSANELERİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLECEK

A Milli Futbol Takımı'nın Danimarka ile yapacağı tarihi karşılaşma, çeşitli etkinliklerle de kutlanacak. Türkiye Futbol Federasyonu, geçmişte A Milli Takım'da görev alarak büyük katkılar sağlamış futbol adamlarına teşekkür edecek. Geçmiş TFF başkanları, teknik direktörler ve A milli futbolcularının özel olarak davet edildiği karşılaşma öncesinde, 4 ayrı kategoride futbol adamlarına, verdikleri hizmetler dolayısıyla plaket takdim edilecek. Binlerce sporseverin tanıklık edeceği plaket töreninde, A Milli Takım tarihinde iz bırakan futbolcular, unutulmaz başarılara imza atan teknik direktörler ve futbolcular ile A Milli Takım formasını 50'nin üzerinde giyen futbolculara teşekkür edilecek. Etkinlikler kapsamında, A Milli Takım'ın unutulmaz başarılar elde ettiği karşılaşmaların özet görüntülerinin yanı sıra, plaket alan futbol adamlarının görüntülerinden oluşan kısa klipler de skorbordlar aracılığıyla sporseverlere izletilecek. Ayrıca karşılaşma öncesinde pop müzik sanatçısı Hadise, mini bir konser verecek.

Haberin Devamı

499 MAÇTA 180 GALİBİYET, 116 BERABERLİK, 203 MAĞLUBİYET

Ay-yıldızlı takım, şimdiye kadar oynadığı 263'ü resmi, 236'sı özel olmak üzere geride kalan 499 maçta, 180 galibiyet, 116 beraberlik alırken, 203 kez de rakiplerine yenildi. Milliler bu maçlarda 646 gol atarken, kalesinde 745 gol gördü.

DANİMARKA İLE 9. RANDEVU

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Danimarka ile bugüne kadar 5'i özel, 3'ü resmi olmak üzere 8 kez karşı karşıya geldi. Milliler, ilki 1962 yılında oynanan bu karşılaşmalarda 1 galibiyet, 4 beraberlik alırken, 3 kez de rakibine mağlup oldu. Ay-yıldızlı takım, Danimarka'ya attığı 6 gole karşılık, kalesinde 10 gol gördü.

MİLLİLER, 499 MAÇTA 5 KITADAN 82 ÜLKE İLE KARŞILAŞTI

Haberin Devamı

Ay-yıldızlı takım, şimdiye kadar oynadığı 499 maçtı 5 farklı kıtadan 82 takımla karşı karşıya geldi. Bu takımlar arasında 24 kez ile en fazla milli maç yaptığımız takım Romanya oldu. Avrupalılarla 428, Asyalılarla 27, Afrikalılarla 21, Amerikalılarla 20, Okyanusyalılarla ise 3 kez milli maçta karşı karşıya gelindi. Öte yandan Milli Takım'ın 499 maçlık tarihinde 42 teknik direktör görev aldı. 499 maçta görev alan 42 teknik direktörün 24'ü yerli, 18'i ise yabancıydı.

EN BÜYÜK BAŞARI DÜNYA 3.'LÜĞÜ

Türkiye A Milli Futbol Takımı, ilk ciddi başarısını 1950 Dünya Kupası finallerine gitmeye hak kazanarak elde etmişti. Ancak Milliler, dönemin seyahat zorlukları ve devletin mali problemleri nedeniyle Brezilya'da düzenlenen finallere gidemedi. Ay yıldızlı takım, 1954'te ise İsviçre'de düzenlenen Dünya Kupası finallerinde mücadele etti. Uzun bir aranın ardından 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılan Türkiye, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final oynama başarısı gösterdi. 2002 Dünya Kupası'nda elde edilen üçüncülük ise, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın tarihindeki en büyük başarısı oldu. 2003 Konfederasyonlar Kupası'nda da üçüncü olan Milliler, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ise yarı finalde mücadele ederek tarihe geçti.

Haberin Devamı

EN ÇOK A MİLLİ OLAN FUTBOLCU RÜŞTÜ REÇBER

Ay-yıldızlı takımın 499 maçlık tarihinde kaleci Rüştü Reçber, 120 kez A Milli Takım formasını giyerek rekoru elinde bulundururken, kendisini 112 maçla Hakan Şükür ve 102 maçla Bülent Korkmaz izledi.

EN GOLCÜ FUTBOLCU HAKAN ŞÜKÜR

Hakan Şükür, attığı 51 golle A Milli Takım tarihinin en çok gol kaydeden futbolcusu olurken, kendisini 22 golle Tuncay Şanlı, 21 golle Lefter Küçükandonyadis izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!