Milli şaire özel anma

Güncelleme Tarihi:

Milli şaire özel anma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 14:32

İngiltere Büyükelçiliği, 16. yüzyılda yaşayan İskoçya’nın ulusal şairi Robert Burns onuruna, ‘Burns Gecesi’ adlı bir davet verdi.

Haberin Devamı

İskoçya’nın ulusal şairi olarak bilinen ve 16. yüzyılda yaşayan Robert Burns onuruna, İngiltere Büyükelçiliği’nce davet verildi. ‘Burns Gecesi’ isimli akşam yemeğine kısa bir süre önce göreve gelen İngiltere’nin yeni Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott ev sahipliği yaptı. Yemeğe, çok sayıda yabancı misyon görevlisi ve davetli katıldı.

HAGGİS İKRAMI

Büyükelçi Dominick, Robert Burns’ün İskoçya’nın en önemli şairi olduğunu ve doğum gününün İskoçya’da ulusal tatil ilan edildiğini söyledi. Dünyanın her yerinde aynı dönemde Robert Burns onuruna çeşitli anma etkinliklerinin düzenlendiğini ifade eden Büyükelçi, Ankara’daki akşam yemeğinde Burns’ün şiirlerinin okunduğunu ve koyun işkembesinden yapılan ve İskoçların geleneksel yemeği olan ‘Haggis’ ikram edildiğini belirtti. 

Haberin Devamı

DAHA ENERJİK BİR ANKARA

Büyükelçi Dominick Chilcott, 1985 sonrası 3 yıl görev yaptığı Ankara’ya 30 yıl sonra tekrar gelmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:
“İlk yurtdışı görev yerim Ankara’ydı. 1980’li yılların Ankara ile şimdiki Ankara arasında çok fark var. Şimdi çok daha enerjik, dinamik ve zengin bir şehir olmuş. Aynı zamanda çok gürültülü ve her kafadan bir ses çıkıyor.”

BAKMADAN GEÇME!