Milli Piyango'dan Şimşek'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Milli Piyangodan Şimşeke ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 14:08

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hentbol Süper Liginde şampiyon olan ve Süper Kupayı da kazanan Milli Piyango Bayan Hentbol takımını kabul ederek, yönetici ve sporcularla bir süre görüştü.

Bakan Şimşek, Maliye Bakanlığında gerçekleşen kabulde, hentbolda büyük başarılara imza atan ve son 4 yılda üst üste şampiyon olan bayan sporcular ile antrenör ve yöneticilerini tebrik ettiğini söyledi.

Milli Piyango İdaresinin spora büyük katkısı olduğunu ve faaliyet gösterdiği alanlarda da büyük başarıları bulunduğunu kaydeden Şimşek, bayan hentbolculara da, “Türkiye için büyük değer ve kazançsınız. Büyük başarılar
elde ettiniz. Bunların devamını sağlamamız lazım” dedi. Şimşek, Şimşek, Milli Piyango Hentbol Takımının Avrupa Kupası maçlarından birini izleyeceğini de ifade etti.

Şimşek, basketbolda olduğu gibi hentbolda de, Dünya Şampiyonası gibi turnuvalarda ön plana çıkmamız halinde, Türkiye'de hentbolun daha fazla gelişme göstereceğini de vurguladı.

“SÜKSE YAPIP TOPUKLA GOL ATAYIM DEDİM”

Bu arada kabulde, Maliye Bakanı Şimşek'in de sahada yer aldığı Batman Karması-Fenerbahçe maçı gündeme geldi.
Bakan Şimşek, maçta kaçırdığı golün hatırlatılması üzerine, “Top çok güzel geldi. Vursam karşımda sadece kaleci vardı. Ben sükse yapıp, topuğumla gol atayım dedim ve kaçırdım. Ama her işte bir hayır vardır. Batmanlılar işi çok ciddiye almışlardı. (Fark yemeyelim) dediler. Ben golü atsam belki demoralize olurlardı. Böylesi daha iyi oldu” diye konuştu.

Maç günü Batman'da çok büyük bir coşku yaşandığını, stadın içinin yanısıra dışarıda da çok sayıda kişinin bu coşkuya katıldığını anlatan Maliye Bakanı, şöyle devam etti:
“Fenerbahçe, Türkiye'nin güzide kulüplerinden bir tanesi. Spor, herkesin ilgi odağında olan bir olay. Kardeşliği, dostluğu sağlıyor. Fenerbahçe'nin Batman'a gelişinde de hep birlikte bunu yaşadık. İstanbul'un büyük bir kulübünü Batman'a götürdük. İnşallah diğer kulüplerimiz de Hakkari'ye gider, başka yerlere giderler. Spor, çok önemli hakikaten. Mesela basketbolda Dünya Kupası, Türkiye'nin tanıtımına büyük katkıda bulundu. Hangi alanda olursa olsun, spor havayı değiştiriyor.”

MPİ GENEL MÜDÜRÜ BİÇER

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer de, sporla ilgili faaliyetleri, kurumsal ve sosyal sorumluluk bilinciyle yerine getirdiklerini söyledi.

Altyapıya da büyük önem verdiklerini ve altyapıda çeşitli şampiyonlukları bulunduğunu kaydeden Biçer, şöyle konuştu:
“Kulübümüzde, alt ve üst yapıdaki takımlarımızda yaklaşık 350 sporcu bulunuyor. Hentbol bayan ve erkek takımlarımız Süper Ligde, voleybol erkek takımımız Aroma Erkekler Liginde, basketbol takımımız da Bölgesel Ligde mücadele ediyor. Hentbol bayan takımı son 4 yılın Süper Lig Şampiyonu. Bayan ve erkek hentbol takımlarımız, Avrupa kupalarında da ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Voleybol erkek takımımız son 2 sezon çeyrek final oynama başarısını elde etti. Biz, bu faaliyetleri, örneğin Fenerbahçe Voleybol Takımının bütçesinin yarısı kadar bir bütçe ile yapıyoruz.
Spor faaliyetlerinde kamu kaynaklarını kullanıyoruz. O yüzden her kuruşu hesaplıyoruz. Bazen oyuncularla pazarlıkları bile ben ya da diğer yönetici arkadaşlarım yapıyor.”

BAKANDAN CUMHURİYET ALTINI

Konuşmaların ardından Milli Piyango Kulüp Yöneticileri, Maliye Bakanı Şimşek'e bir plaket ve kulüp formalarını verdi. Bakan Şimşek de, bayan hentbolcular ile antrenörleri, birer cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Maliye Bakanı, daha sonra da yönetici, antrenör ve sporcularla birlikte fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!