Milli maçtaki ayıba büyük tepki: Bir Arda'ya bir de kendinize bakın

Güncelleme Tarihi:

Milli maçtaki ayıba büyük tepki: Bir Ardaya bir de kendinize bakın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 12:08

Türkiye-Yunanistan maçı öncesinde bazı taraftarların Yunanistan milli marşını ıslıklaması ve Paris'teki terör saldırılarında yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunu protesto etmeleri aklıselim sahibi herkesten büyük tepki gördü.

Haberin Devamı

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, canlı yayında olayı yorumlarken çok sert ifadeler kullandı. Herkesi saygıya davet eden Demirkol, şunları söyledi:"Ben böyle birşey görmedim. Bu hangi din? Ölüye bile saygı duymayan bu hangi din? Biz mi yanlış okuduk? Fransa'da 12 Müslüman öldürüldü. Elif öldü yahu. Bu nasıl bir anlayıştır? Hangi dinde var bu? Biraz düşünün, biraz empati yapın. Onlar bizim kayıplarımıza üzülmüyor diyorlar. Boşver, sen asil davran. Karşındakine saygı duy. Biraz mağrur olun. Şu mağduriyet edebiyatını bırakın artık. Milli marş ıslıklanmaz, saygı duruşu ıslıklanmaz. Duramıyorsan alkışla. Sevme, beğenme ama ıslıklama olmaz."

BİLAL MEŞE: AFERİN KAPTAN ARDA'YA...
Milliyet gazetesi yazarı Bilal Meşe, karşılaşma öncesi protesto gösterilerini susturmaya çalışan Arda Turan'a dikkat çekerek, "Milli Takımımız'a desteğe eyvallah, buna şapka çıkarırız... Ne var ki, Yunanistan marşı çalınırken, ıslıklamak da neyin nesi! Peki, Fransa’daki katliamda ölen insanlar için yapılan saygı duruşundaki olumsuz tavrınıza ne demeli! Arkadaşlar bu insani bir duygudur, olmadı, size hiç mi hiç yakıştıramadık! Aferin kaptan Arda’ya... Özellikle konuk takımın marşının ıslıklanmasından o da rahatsız oldu, tribünleri el işaretleriyle susturdu. Bir kaptanın duyarlılığına bakın, bir de kendinize" diye yazdı.

Haberin Devamı

MEHMET AYAN: EVRENSEL KABALIK
Vatan gazetesi yazarı Mehmet Ayan da, "Bu topraklar bu kadar saygısızlığın türediği topraklar değildir. Bu toprakları bizim yapan Mustafa Kemal Atatürk, Başakşehir’de dün akşam yuhalanan Yunanistan’ın (bize düşmanlarken) bayrağını çiğnemeyip yerden kaldırmıştır. Kimin olursa olsun, milli marş yuhalanmaz! Milli marş ıslıklamak, milli bir davranış değil; evrensel bir kabalıktır" yorumunu yaptı. 

BAKMADAN GEÇME!