Milletvekili Fırat, Gölbaşı İlçesinde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Fırat, Gölbaşı İlçesinde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 18:41

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Gölbaşı İlçesini ziyaret etti

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, devam eden seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.
AK Parti 26. Dönem Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Gölbaşı ilçesindeki Sarıharman, Balkar ve Belveren köylerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Fırat, vatandaşların dert ve sorunlarını dinledi. Fırat, “Gittiğimiz her yerde AK Parti’nin eserlerini görmek bizleri son derece mutlu ediyor. İlçelerimize ve köylerimize ziyaretlerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızla sohbet ederek onların sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bizden istek ve beklentilerini dinleyip, beraber neler yapabileceğimi görüşüyoruz. Bazı talepleri ise anında ve yerinde çözüme kavuşturuyoruz. Biz AK Parti olarak gücümüzü milletten alıyoruz” şeklinde konuştu.
Milletvekili Fırat, aynı zamanda Muharrem Ayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Muharrem ayı içinde 10 peygambere 10 ikramın verildiği aşure gibi önemli bir günü barındırıyor. Hazret-i Adem’in tövbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh’un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub’un, oğlu Hazret-i Yusuf’a kavuşması, Hazret-i Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi, Aşure günü olmuştur. Aşure günü oruç tutmak sünnettir. Bugünde sıla-i rahim yapmak, sadaka vermek, aşure veya başka tatlı yaparak bunu dağıtmak, çocukları sevindirmek kültürümüzde bugüne özgü yapılan geleneksel güzel adetlerimizdendir. Bugünün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bugün bu ruhtan feyiz alarak bütün bir ömrü hayır ve güzellikler içinde geçirmek için çokça dua edilmesi gereken bir gündür. Adıyamanlı hemşerilerim olmak üzere bütün İslam aleminin Aşure gününü tebrik ediyor, bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!