Milletvekili Erdoğan: Rüzgar enerjisi olmazsa olmazımız

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Erdoğan: Rüzgar enerjisi olmazsa olmazımız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 16:23

Milletvekili Erdoğan: Rüzgar enerjisi olmazsa olmazımız

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu üyesi AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, TBMM tarafından kurulan heyetle Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen 'Elektrik, Elektronik Sektörü, Rüzgar Gücü ve Rüzgar Enerjisi Fuarı'na katıldı. Fuarın başarılı geçtiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin geleceği için rüzgar enerjisinin olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek, ikili görüşmeler yanında FETÖ darbe girişimi ve FETÖ silahlı terör örgütünün iç yüzünü de her platformda paylaştıklarını ifade etti.

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen 'Elektrik, Elektronik Sektörü, Rüzgar Gücü ve Rüzgar Enerjisi Fuarı'na Türkiye'den sektörle ilgili bir çok firmanın katılmdı. TBMM tarafından organize edilen heyetle birlikte fuara katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, enerjinin dünya için büyük bir güç olduğunu, Türkiye'nin sahip olduğu zengin enerji kaynaklarının ise dünyada nadir ülkelerde bulunduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'nin geleceği enerjidir. Enerjiye sahip olan ülkeler bir çok şeye de sahip olur" dedi.

Erdoğan, Türkiye'de son dönemlerde rüzgar enerjisine yönelik talebin arttığını ve ülkenin geleceğinin rüzgar enerjisi santrallerinde olduğunu belirtti ve fuarda sağladıkları temasların, enerji sektöründe yapılacak yeni yatırımlarla ekonomiye önemli bir katma değer sağlayacağını ifade etti. Türkiye'de kurulu 151 rüzgar enerjisi santralinin gücünün 5 bin megawattan fazla olduğunun altını çizen Erdoğan, 5 yıl içinde kurulu gücün 2 bin megawata yükseleceğini kaydetti. Geçen yıl rüzgar enerjisi santralleriyle 11.5 milyar kilovat saat elektrik üretildiğini de hatırlatan Erdoğan, "Türkiye'de kullanılan enerjinin yüzde 4.4'ünü rüzgardan karşılanıyor. Rüzgar enerjisine yönelik yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Özellikle Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Amanos Dağlarındaki rüzgar enerji santralleri bölge için önemli birer katma değer unsuru haline geldi. Halen devreye alınan 751 santrallin tam kapasite çalışmasıyla 761 Megawatt kapasiteli ilave rüzgar türbini devreye girmiş olacak ve kurulu güç 5 bin 927 Megawat kapasiteye ulaşacak" dedi.

Gaziantep'te ağır makine sanayinin geliştiğine ve enerji alanında bu sektörün en önemli firmaların yer aldığına da dikkat çeken Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, rüzgar enerjisinin sadece Gaziantep için değil bölge ve Türkiye için de önemli bir kaynak olduğunu sözlerine ekledi.

Yatırımı devam eden 65 santral projesi tamamlandığında Türkiye rüzgar santrali kurulu gücünün 7 bin 238 Megawat'a ulaşacağını da belirten Erdoğan, "Ülkede elektrik tüketiminin 10.6'sı rüzgar enerjisinden karşılanabilecek. EPDK 2018 sonuna kadar 3 bin Megawat daha rüzgar enerjisi başvurusu kabul edecek. Rüzgar enerjisi ülke ekeonomisine verdiği destek açısından İzmir için özel öneme sahip. Rüzgar türbinlerinin kule ve kanat elemanları artık İzmir ve çevresinde üretiliyor. Üretici sayısının artması, jenaratör ve elektronik aksam gibi parçalarında üretilmesi biraz da bu projelerin önlerinin açılmasını sağlayacaktır. Gaziantep OSB'de bu alanda üretim yapan firmalarımızın yatırımlarını da dikkatle takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu alandaki yatırımların artması beraberindeki sanayi gelişimini de tetikleyecektir" diye konuştu.

Almanya ziyaretlerinin bir çok alanda verimli geçtiğine de dikkat çeken Mehmet Erdoğan, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ silahlı terör örgütünün Türkiye'de ve dünyada yapmak istediği bir çok konuyu ülke temsilcileri ve parlamenterlerinin yanı sıra iş dünyasıyla paylaşma şansı yakaladıklarını da ifade etti. Heyetin bir çok konuda ikili temasları yanında farklı ülkelerin temsilcileri ve enerji sektörüyle ilgili konsorsiyumların başkan ve temsilcileriyle Türkiye'nin rüzgar enerjisindeki potansiyeli üzerine temaslar sağlandığını da vurgulayan Milletvekili Erdoğan, "Bizler özellikle yurt dışı temaslarımızda ülkemizi, ülkemizin sahip olduğu zenginlikleri ve değerleri tanıtmaz zorundayız. Almanya ziyaretimiz bu açıdan verimli geçmiştir. Diğer taraftan 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasıyla ilgili yaşanan olayları buradaki parlamenterler ve iş dünyası ile paylaşma ve kendimizi anlatma şansımız oldu. FETÖ üyeleri yurt dışında da aktif bir şekilde Türkiye'yi karamaya ve her platformda ülkemizi bölmeye yönelik çalışmaların ve çabaların içerisinde olmaya devam ediyor. Biz dünyaya kendimizi doğru anlatmak zorundayız" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!