Milan son dakikada kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Milan son dakikada kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2001 00:00


Haberin Devamı

İtalya Kupası yarı final ilk karşılaşmasında, Milan ve Fiorentina 2-2 berabere kaldı. Fatih Terim'in Fiorentinası, 18'inci dakikada Enrico Chiesa ve 75'inci dakikada Moura Bressan ile iki kez öne geçmesine karşın 66'ıncı dakikada Ambrosini'nin ve uzatma dakikalarının son saniyelerinde de Giunti'nin serbest vuruştan attığı gollere engel olamayarak maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Bu beraberlikle, maçta üstün bir oyun sergileyen Mor Menekşeler, 15 gün sonra yapılacak rövanş karşılaşması için avantaj elde ettiler.

Maça iyi başlayan Fiorentina, ilk dakikalardan itibaren atak bir oyun sergiledi. 18. dakikada Milan’ın kalecisi Abbiati’nin topu elinden kaçırmasından yararlanan Chiesa, topu ağlara gönderdi ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıda ise maça hızlı başlayan taraf Milan oldu. Ambrosini 66. dakikada şık bir rövaşata golüyle skora eşitlik getirdi. Bu dakikadan sonra galibiyet golü için ataklarını sıklaştıran Milan, Bressan'ın oyuna girdikten 4 dakika sonra attığı gole engel olamadı ve tekrar yenik duruma düştü.

Teknik direktör Terim 2-1 öne geçtikten sonra forvet oyuncularından Nuno Gomes ve Chiesa’yı çıkararak, Adani ve Tarozzi ile defansa ağırlık verdi. Ancak, uzatma dakikalarında Giunti’nin golüne engel olamayan Fiorentina, San Siro stadından beraberlikle ayrıldı.

Terim maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bana göre Milan’ın son gölünde faul vardı. Ama genel olarak kızgın değilim. Bugün oyuncularım iyi oynadı ve az da olsa avantajımız var" dedi.

Milan’ın her zaman büyük, kaliteli bir takım olduğunu söyleyen Terim, "Kazanmak varken beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık. Sezon sonuna kadar rahat olmak bizim için çok önemli, ligde ve kupada en iyi yerlere gelmek istiyoruz“ diye konuştu.

Stat: San Siro

Milan: Abbiati, Helveg, Costacurta, Maldini, Coco, Jose Mari (81. Ba), Albertini, Ambrosini, Serginho (64. Bierhoff), Boban (46. Giunti), Shevchenko.

Fiorentina: Toldo, Torricelli, Repka, Pierini, Vanoli, Di Livio, Cois (70.Bressan), Amoroso, Rui Costa, Chiesa (88. Tarozzi), Nuno Gomes (76. Adani).

Goller: Dk. 17 Chiesa, Dk. 74 Bressan (Fiorentina), Dk. 64 Ambrosini , Dk. 90 Giunti (Milan)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!