Mil kartlarda artık biletle yetinilmiyor, otel ve tur bedeli de bedavaya geliyor

GLOBAL krizde seyehat harcamalarını kısan müşterilerini hedefleyen bankalar, artık sadece biriken millerle bedava uçak bileti sağlamakla kalmıyor. Otel konaklama bedellerinin ve tur paket ücretlerinin de karşılanmasına olanak tanıyan mil kartlar bedava tatilin kapısını aralıyor.

BANKALAR arasında yaşanan kredi kartı müşterilerini kapma yarışı, tatil sezonunun başlamasıyla birlikte bir anda bedava seyahat hakkı kazandıran mil kartlara kaydı. Denizbank’ın 1993 yılında Miles&Miles’la başlattığı, Garanti’nin Shop&Miles, Akbank’ın Wings ve İşbank’ın da Maximiles’la yaygınlaştırdığı mil kazandırma yarışına, Yapı Kredi’de Adios Card’la katıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan global mali kriz ortamında seyahat harcamalarını kısan kart müşterilerini hedef alan bankalar, artık sadece biriken millerle bedava uçak bileti sağlamakla kalmıyor, havalimanlarında ücretsiz lounge hizmetinden oto kiralamaya, hediyeli alışverişten anlaşmalı restaurantlarda indirimli yemek yemeğe kadar bir çok ek imkanı da kart kullanıcılarına sağlıyor. Rekabette ön plana çıkmak isteyen bankalar, tüm bunlara ek olarak biriken mil puanlarıyla otel konaklama bedellerinin ve tur paket ücretlerinin de karşılanmasına olanak tanıyarak, bol harcama yapan sadık müşterilerine krizde tatili bedavaya getirmenin kapısını aralıyor.

Mil sabitlenmiyor

Wings, Shop&Miles ve Miles&Mores kredi kartlarının banka tarafından bilet fiyatından bağımsız olarak belirlenen sabit mil tutarları ile bedava bilet kazandırmalarına karşın, Maximiles ve Adios kredi kartları ile miller, güncel bilet fiyatları üzerinden harcanabiliyor. Böylece müşterilerin erken rezervasyon imkanından yararlanıp, uçak biletini buldukları fiyata alma imkanı tanınıyor. Adios Card’da ise, her 1 TL’lik alışverişe 2 Worldpuan kazandırırken, bu puanlar yurt içi için 1.60, yurtdışı seyahat harcamalarında ise 2.50 katsayı üzerinden işlem görmesini sağlıyor. Maximiles ile her 100 TL’lik alışveriş, 1 MaxiMil kazandırıyor. 150 TL’lik bir uçak bileti için 150 MaxiMil biriktirmek yeterli oluyor.

Her 1 TL’ye 1 mil

Wings, her 1 TL tutarındaki harcama için 1 Mil Puan kazandırırken, Avrupa’ya 35 bin mille uçuruyor. Miles&Mores da her 1 TL’lik işlem için kart sahibine 1 Mil kazandırıyor, Avrupa’ya 15 bin mille uçuruyor. Shop&Miles ise her 1 TL’ye karşılık 1.5’e varan oranlarda mil kazandırıyor. Avrupa uçuşu için 20 bin yeterli oluyor.

Hangi mil kartıyla ne avantaj sağlanıyor

ADİOS: Yapı Kredi Bankası’nın yeni çıkarttığı mil kartıyla yapılan harcamalardan elde ettiği puanlarla güncel bilet fiyatı ne ise, bire bir o değer üzerinden bilet ya da paket tur alabiliyor. Böylece tatillerinin önceden planlayıp uçak biletlerini erkenden alanlar çok daha az puan kullanarak seyahat etme hakkı elde edebiliyor. 1 TL’lik işlem karşılığında 2 Worldpuan kazanıyor. Adios Card sahipleri 500 TL’lik bir yurt dışı uçak bileti almak isterse 34 bin Worldpuan’a ihtiyacı oluyor. 34 bin Worldpuan’ın günlük harcamalarda kullanıldığı takdirde karşılığı ise 170 TL oluyor. biriken miller, paket tur ve otel konaklamalarında da kullanılabiliyor.

MAXIMILES: İş Bankası, mil kartıyla, mil programlarının çözüm bulamadığı taleplere odaklanarak, ön plana çıkmaya çalışıyor. Bu kartla uçak bileti alımında önceden belirlenmiş sabit tutarda mil toplamaya gerek kalmıyor. Her 1 MaxiMil, 1 TL’ye eşit oluyor. Buna göre almak istenilen bilet fiyatı 150 TL ise 150 MaxiMil biriktirmek yeterli oluyor. Ayrıca Maximiles ile yurt dışı uçak bileti alımlarında mevcut MaxiMil’ler 1.5 kat değerli olarak kullanılıyor. Maximiles ile her 100 TL’lik alışveriş, 1 MaxiMil kazandırıyor.

WİNGS: Bugüne kadar Wings ile kart sahiplerine 745 bin adet bedava uçak bileti veren Akbank, her 1 TL tutarındaki harcama için 1 mil puan kazandırıyor. Yurtiçi bilet için en az 15 bin mil puan, Avrupa için 35 bin, ABD içinse en az 50 bin mil puan kazanılması gerekiyor. Pasifik gibi uzak uçuşlar için de biriken mil puanların 50 bini aşması gerekiyor.

SHOP&MILES:
Her 1 TL’ye karşılık 1.5’e varan oranlarda mil kazandıran kredi kartı ile yurt içi uçuşlarda 15 bin, Avrupa uçuşu için 20 bin, Amerika ve Uzak Doğu’ya ise 50 bin mil ile gidilebiliyor. Shop & Miles’ın diğer kartlardan farkını, miller kullanılarak yapılan uçuşlardan da mil kazandırma özelliği oluşturuyor.

MILES&MORES:
Her 1 TL’lik işlem için kart sahibine 1 Mil kazandıran Miles&More kredi kartı ile 15 bin TL’lik harcama yapıldığında 15 bin mille Avrupa’ya gidiş-dönüş bileti alınabiliyor. Kuzey Amerika, Güney Afrika ve Hindistan’a uçmak için 50 bin mil, Orta Amerika ve Karayipler’e 60 bin mil, Uzak Doğu’ya 70 bin mil, Avustralya’ya ise 90 bin mil gerekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları