Mikrokediyle patron oldu

Güncelleme Tarihi:

Mikrokediyle patron oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 11:43

- Amasya'da evde lif örüp, kolye yaparken 44 yaşında 500 lira mikrokredi çekerek, hediyelik eşya ticaretine başlayan Aytül Köksal, eşi ve çocuğuyla 10 kişiye iş kapısı açtı - Mikrokrediyle tarihi bedestende dükkan açan Köksal'ın hedefi, daha önce çalıştırdıkları mahalle bakkalını yeniden faaliyete geçirmek

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - MÜMİN ALTAŞ - Amasya'da evde lif örüp, kolye yaparken 44 yaşında 500 lira mikrokredi çekerek hediyelik eşya ticaretine başlayan Aytül Köksal, eşi ve çocuğuyla 10 kişiye iş veriyor.

Türkiye Grameen Microfinans Programı kapsamında sadece kadınların yararlanabildiği mikrokredi uygulaması, Türkiye'nin birçok kentinde ihtiyaç sahiplerine iş kurma olanağı sağlıyor.

Mikrokredi ile hayatında yeni bir sayfa açan kadınlardan biri de evinde lif ve hediyelik eşya yaparken, hediyelik eşya dükkanı açan 50 yaşındaki Aytül Köksal.

Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl öncesine kadar ev bütçesine katkıda bulunmak için evinde lif örüp kolye yaptığını söyledi.

Daha sonra arkadaşları vasıtasıyla mikrokredi programı eğitimlerine katıldığını ve müracaat sonrasında aldığı 500 lira krediyle kendi işinin patronu olma yolunda ilk adımı attığını ifade eden Köksal, mal alıp sattıkça işini büyütmeye karar verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Geçen 6 yıl içinde aldığı mikrokredi rakamının iyice yükseldiğini ifade eden Köksal, "Eşim ve oğlumun da katkılarıyla bir dükkan açmaya karar verdik. Dükkanı tamamen çektiğimiz kredi ve yaptığımız üretimden kazandıklarımızla açtık. Oğlum ve eşim dükkana bakıyor. Çoğu zaman ben de dükkanda bulunuyorum. Eşim emekli. Oğlum da bu işi sevdi ve en güzel şekilde yapıyor. Bir nevi onlara patronluk yapıyorum" diye konuştu.

- Mahallede kadınlara ekmek kapısı

Köksal, hayatının mikrokredi ile değiştiğini ve ufkunun geliştiğini belirterek, tüm kadınları mikrokredi kullanmaya davet etti.

İşini büyütmek ve yeni hedefler koymak için kredi çekmeye devam edeceğini anlatan Köksal, şunları kaydetti:

"İşimizi evdeki odadan Amasya'nın tarihi bedesten çarşısına taşıdık. Üretim noktasında sadece bizle olmuyor. Mahalleden 8 kadınımıza iş veriyoruz. Onlar için de bir ekmek kapısı oldu. Tabii ben de iş sahibi oldum diye bırakmadım. Ben de örmeye devam ediyorum. Grupta en çok kredi alan benim. Ödemede sıkıntı yaşamadığım sürece de alacağım. Nasip olursa mahalle de daha önce çalıştırdığımız bakkalı yenide faaliyete geçirmek istiyorum. Onun için yaptığım kredi başvurusunun sonuçlanmasını bekliyorum."

Haberin Devamı

Köksal, mikrokredinin kadınların çalışma hayatına girmesi için mükemmel bir fırsat olduğunu, aynı zamanda sigorta hizmetinden faydalandığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!