Mika: David pes etmemeli

Güncelleme Tarihi:

Mika: David pes etmemeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2001 12:49

Mika Hakkinen takım arkadaşı David Coulthard'ın şampiyonluk şansının sürdüğünü ve İskoç pilotun yarışı bırakmaması gerektiğini söyledi. Coulthard sezonun bitmesine 6 yarış kala, lider Schumacher'in 37 puan gerisinde bulunuyor.

Geçmişte benzer durumları kendinin de yaşadığını belirten Mika Hakkinen, Formula 1'de ne zaman ne olacağını kestirmenin mümkün olmadığını söyledi. David Coulthrad, geçtiğimiz hafta sonu yapılan İngiltere GP'ne ilk virajda yaşadığı kaza sonucu erken veda ederken, Mika Hakkinen bu sezon ilk defa birincilik kürsüsüne çıkmıştı.

Fin pilot bu iddialarla takım arkadaşına destek verirken, F1 otoritelerinin büyük bir bölümü ise Coulthard'ın şampiyonluk şansını bu hafta sonu kaybettiğini düşünüyorlar. İskoç pilotun İngiltere'de çarpıştığı Jarno Trulli'nin takımı Jordan'ın patronu Eddie Jordan konu ile ilgili olarak şunları söylemişti: "David ilk virajda Jarno'nun önünde kalmaya çabaladı ama aldığı risk çok büyüktü. Jarno'nun geçmesine izin vermesi gerekirdi. Bence bu hareket sonucu şampiyonluk şansını yitirdi."

Bütün bu konuşmalara karşın David Coulthard yenilgiyi kesinlikle kabul etmeyeceğini söylüyor. McLaren pilotu aralarındaki 37 puan farka rağmen Schumacher'in şampiyonluğunun henüz kesin olmadığını söyledi. İskoç pilot şöyle konuştu: "Michael hedefine biraz daha yaklaştı bunu inkar edemeyiz. Ama neler olacağını kimse bilemez."

Michael Schumacher'in 2001 sezonu şampiyonluğu garantilemesi için, iki yarış daha kazanması yetiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!