Mıcır ocağına belediyeden ret

Güncelleme Tarihi:

Mıcır ocağına belediyeden ret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 00:00

Gölbaşı Yurtbey Mahallesi’nde açılması plananlan mıcır ocağına Büyükşehir Belediyesi’nden ret raporu geldi. Raporun gerekçesinde mahallelinin olumsuz etkileneceği belirtilirken, yeraltı sularının yönünün de değişebileceği ifade edildi. Mahalle sakinleri ocağın açılmaması için eylemler yapmıştı.

GÖLBAŞI’nda açılması planlanan ve mahalle sakinlerini ayağa kaldıran mıcır ocağı ile ilgili belediye tarafından hazırlanan raporda, ocağın açılmasının uygun olmadığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bölgeyle ilgili bir rapor hazırladı.

Raporda, ocağın söz konusu yerde açılmasının uygun olmadığı, çevrenin bundan olumsuz etkileneceği, mahalleye gelen yeraltı sularının yönünün değişebileceği belirtildi. Ocağın kurulması ve çalışması sırasında da mahalle sakinlerinin olumsuz etkileneceği ifade edildi.

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Başkanı İsa Ömercan, Yurtbey Mahallesi’nde mıcır ocağı açılması için ÇED raporu alınmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Ankara Valiliği’ne çevre konusundaki çalışmaları için teşekkür ederiz. Sayın Valimiz konuyla yakından ilgilenmiştir ve gerekli birimlere talimat vermiştir. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından tutulan rapor ortadadır. Bundan sonra da burada halen mıcır ocağı işleteceğiz diyorlarsa doğa katliamının yanı sıra, suç da işlerler. Doğanın yok edilmesine, doğal dengenin bozulmasına seyirci kalamayız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!