Michael Jackson'ı anlattılar

Michael Jackson’un koreografı Travis Payne Michael Jackson'a dair anılarını paylaştı; "Michael Türkiye'yi anlata anlata bitiremedi."

Haberin Devamı

MICHAEL JACKSON'IN EN YAKIN DOSTU KENNY ORTEGA ANLATTI

Madonna, Michael Jackson, Sting, Janet Jackson, Faith Hill, Britney Spears gibi megastarlarla dans eden usta dansçı ve koreograf Travis Payne, MJ’ye çok şey borçlu. Çocuk denecek yaşlardan itibaren MJ ile dans eden Travis Payne, yine son günlerinde MJ’nin yanındaydı.

‘This Is It’ konser şovlarının koreograflarından biri olan Travis, son günlerinde hem MJ ile saatlerce prova yapmış hem de Londra konserleri için fikir üretmiş.

MJ’nin ani ölümüne hala inanmakta zorluk çeken koreograf, MJ ile birlikte Türkiye’ye de gelmiş. MJ için, ‘O her şeyden önce barış adamıydı’ diyen Travis Payne, sanatçının arkasından ilk defa konuşabiliyor.

Michael Jacksonı anlattılar

Haberin Devamı

- Siz, son günlerinde MJ ile saatlerce dans ettiniz, prova yaptınız, çalıştınız, yediniz içtiniz. Bu söylenilenler doğru mu? Provalar sırasında nasıl bir MJ vardı?

- Travis Payne: Michael, provalarda inanılmazdı. Çok iyiydi. Gerçekten etrafındaki herkesi, her şeyi görüyordu. En ince detayına kadar ve sahnelere dönüş şovları muhteşem olsun istiyordu.

Şu zayıflık meselesi çok şaçma! Biz dansçılar, zaten dans edebilmek için belli bir kiloda olmak zorundayız. Michael, o dansları yapabilmek için hep aynı kiloyu koruyordu. Görüntüsü bana tabii ki normal geliyordu. Benim de 20 yıl önceki halime bakın, bir de şimdikine. Kimse aynı kalamaz ki ama, konu Michael olunca hikayelerin sonu gelmiyor.

- Peki, psikolojisi nasıldı?

- Travis Payne: Çok iyiydi. Sahnelere döneceği için heyecanlıydı. Her şey mükemmel olsun istiyordu ama öyle provalar sonrası yorgun düştüğünü vs. hiç görmedim. Oldukça dinamikti.

- This Is It filmini nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz de filmde çalıştınız.

- Travis Payne: İnanılmaz bir film oldu. Michael görse, gurur duyardı ama onun bizi gördüğünü biliyorum. Ben ona çok şey borçluyum. Kariyerime onunla başladım. Bana hep destek oldu.

- Michael Jackson, nasıl bir arkadaştı? Nasıl bir insandı?

Haberin Devamı

- Travis Payne: MJ, her şeyden önce barış adamıydı. İnsanları çok seviyordu. Baksanıza, dünyada iklim değişikliğini ilk şarkılara döken odur. ‘We are the world-Biz dünyayız’ diyen odur. İnsanlığa çok mesajlar vermiştir ve bu mesajları, sanatı aracılığıyla iletmiştir. Bundan daha değerli bir şey olabilir mi? Bence, basın Michael’i birazda bu yönleriyle değerlendirsin.

MJ, çok hassas ve düşünceli biriydi. Çok farklıydı. Kendine özgü biriydi.

- MJ ile Türkiye’ye gelmiştiniz. Türkiye izlenimleriniz nasıldı? Bizimle paylaşır mısınız?

- Travis Payne: Türkiye’ye ve Türk insanına bayıldık..Özellikle Michael, Türkiye’yi çok sevdi.Türkiye, onu çok etkiledi. Amerika’ya döndüğümüzde, Türkiye’yi anlata anlata bitiremiyordu. Ben, Michael’den sonra, bir Türk sanatçıyla çalışmak için tekrar İstanbul’a geldim.

Haberin Devamı

- Beraber çalıştığınız Türk sanatçı kimdi?

- Travis Payne: Tarkan’dı. Aslında, vakit bulunca tatil için Türkiye’ye gelmek istiyorum. Özellikle güney kıyıları, keşke Michael’le tekrar gelebilseydik.

- Türkiye’deki MJ hayranlarına bir mesajınız var mı?

- Travis Payne: Michael Jackson, ülkenizi ve insanınızı çok sevdi. Umarım, Türkiye’deki MJ hayranları filmi beğenirler. MJ efsanesini hepimiz yaşatırız.


Ayşegül EKİNCİ/LONDRA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları