MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Taner Gökçek’in Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Taner Gökçek’in Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 12:48

MHP MERKEZ DİSİPLİN KURULU ÜYESİ TANER GÖKÇEK’İN AÇIKLAMASI

7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde MHP’den Kars Milletvekili olan ve MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Taner Gökçek, MHP’nin 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra en çok konuşulan parti olduğunu belirtti.
MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Taner Gökçek yaptığı açıklamada, “MHP tüm samimiyeti ile ülkeyi ekonomik çöküntü ve terör belasından kurtaracak bir icraat hükümeti istemiş, fakat AKP "azınlık hükümeti ve AKP-MHP seçim hükümeti" istemiştir. Bunları kabul etmek demek; sandığa gidip oy vermiş yani "ben de varım" deme iradesini göstermiş bütün yurttaşlarımızın kararına saygısızlık olacağından, MHP bu yaklaşımı ilan ettiği üzere baştan reddetmiştir” dedi.
7 Haziran’dan beri Sayın Genel başkanımıza nefret kusanlar; MHP’nin Türkiye’nin tek parça, bölünmeden geleceğe yürüme iradesinin temsilcisi olduğunu gördükleri için MHP’yi hedef tahtasına koymuşlardır diyen Gökçek, “Sosyal medya üzerinden bölücülüğün partisi ile seçim hükümetinde yer almaktan dolayı MHP’yi suçlayan, milleti aptal zanneden zavallılara da seslenmek istiyorum. "2010 da Oslo’da özerklik vaad ederek PKK’ya siyasi muhatap muamelesi yaptığınız masada, İmralı’da terörist başına "halk önderi" muamelesi yaptığınız masalarda nasıl birlikte oturduysanız hükümetteki koltuklarda da öyle oturursunuz” diye konuştu.
Milletvekili Mehmet Uçum’un Balçiçek İlter’e verdiği röportajı da değerlendiren Taner Gökçek, “Kars milletvekili "akil adamlar" olarak da bilinen, milleti yıkım sürecine hazırlamakla görevli grubun da üyesi olan Sayın Mehmet Uçum’un Habertürk Gazetesi’nden Balçiçek İlter’e verdiği röportaj gerçeği bütün açıklık ve boyutları ile ortaya koymuştur. Mehmet Uçum daha başlangıçta "Öcalan’ın muhatabı devlettir. Başından beri görüşmeleri bürokrasi yürütmektedir" diyerek, iktidar partisinin yıkım siyasetindeki sorumluluğunu gizlemeye çalışmaktadır. Ne oldu da; daha yakalandığı gün "anam Türktür" diyerek, mahkemede "Atatürk milliyetçiliğine dayalı bir çözüme razıyım. Devlete hizmete hazırım" diyerek adeta yalvaran bu kişi birden siyasi lider pozlarına sokuldu? Cevabı basit; röportajın ilerleyen bölümlerinde Uçum "Türkiye milletinin inşasından" bahsediyor. Yani şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Amaç bellidir; atalarımızın 1071 den beri vatan yapıp, kanla yoğurduğu, kendi ruhunu verdiği bu topraklardan Türk milletini tasfiye etmek. "Millet" diyerek hangi milleti kast ettiğini böylece anlamış bulunuyoruz. "Yerelden merkeze doğru giden yapılanmalara dayalı başkanlık" sisteminden bahsediyor Sayın Vekil. Diyor ki kısaca; biz bu ülkeyi bölgesel birimlere-adı kanton olur, eyalet, özerklik-her ne ise ayırıp yukarıda bütünleştirici irade olarak başkanlık sistemini yerleştireceğiz.
Yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki ayrımı ortadan kaldıracak, diktatörlüğün inşası için kullanılacak başkanlık sistemi, Türk milleti tanımının dayandığı eşit bireylerden oluşan yurttaşlar toplumu yerine, zamanla etnik gruplara dayalı bir tür Hindistan’a ya da Lübnan tipi bir yapıya yol açacaktır. "Öcalan ile görüşme için zamanın müsait olmadığını" söyleyip, gerektiğinde görüşülebileceğini söyleyen Sayın Vekil bugün asker ve polisin neden sürekli olarak savunma durumunda bırakıldığını da itiraf ediyor aslında: Yani kötü çocuk Kandil, "İyi çocuk Öcalan"ın çizgisinden çıkmış-ki kendisi söylüyor-,onları Öcalan’ın emrine vermek için veriliyor bunca şehit. Sürekli pasif kalarak, saldırıya uğradığında cevap vermenin ve geniş boyutlu operasyonlar yapmamanın başka bir anlamı olabilir mi?” şeklinde konuştu.
Sayın Genel Başkanımızın "bazı bölgelerde sıkıyönetim ilanı" çağrısına, hükümetin sanki anayasa dışı bir tedbir önerilmiş gibi can havli ile "demokrasi düşmanlığı" suçlaması yöneltmesinin de altında bu gerçek vardır diyen MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Taner Gökçek, şunları söyledi: “Başından beri vatanımıza ve millet bütünlüğümüze musallat terör belası ile mücadelede en kararlı parti olduğu kuşkusuz olan MHP ebetteki bu çatışmada asker ve polisimiz yanındadır. Lakin, daha ciddi ve kapsamlı bir mücadele yöntemi ile örgütü ezmek varken, gencecik vatan evlatlarının bir şahsın başkan olma saplantısını tatmin etmek için müzakere masasını kuracak seçim sonucu için feda edilmesine razı değiliz, olmayacağız. Milletimiz şehit cenazelerinde, iktidar temsilcilerinin küstah ve utanmaz tavırlarına verdiği tepkilerle uyandığını göstermektedir. Bu uyanışın yegane siyasi temsilcisi olan, bu topraklarda kökeni ve inancı ne olursa olsun Türk milleti olarak var olma iradesinin temsilcisi MHP; ne Kars, Ardahan ve Iğdır’ın, ne de Türkiye’nin herhangi bir bölgesinin parçalanmasına müsaade etmeyecek, bu toprakları Türk vatanı yapan kılıcın çocukları olarak bir an olsun geri adım atmayacaktır. Sarsılmayacaktır.
"Türkiye milletinden" bahseden Türk alerjisi ile yaşayan sorunlu zihniyete, bu devleti yıkmak, parlamenter rejimi değiştirmek uğruna etnik, mezhepçi kimlik siyasetleri üretenlere şu gerçeği hatırlatmanın bilmem zamanı gelmedi mi: Biz bu topraklarda Kürt kökenli insanlarımızı kardeş hukuku ile Türk milletinin eşit ve onurlu bireyleri saydık, saymaya da devam edeceğiz.
Lakin sizin gibiler her şeyde "halk çoğunluğu", "demokrasi" diyorsunuz da milletin kimliği konusunda neden çoğunluğun iradesine saygı duymuyorsunuz?
Allah’a şükürler olsun ki; 13 yılda milletten gizledikleriniz ya da milletin sopasını gördüğünüzde geri adım attığınız; Türk Milletinin varlığına, birliğine ve Türkiye Cumhuriyetinin devamına yönelik art niyetiniz 50 günde ifşa olmuştur. Kimin ne hesaplar peşinde koştuğunu Türk Milleti çok iyi anlamıştır. Bu gerçeği görmeyip de Türk kimliğini hedef tahtasına oturtanlara bir kere daha hatırlatırız Etnik köken farklılıkları bahanesi ile bu çatı yıkılmayacaktır. Kimliksizler, köksüzler, milli şerefini kaybetmiş şahsiyetler millete yön çizemeyeceklerdir. Bin yıllık kardeşliğimizin fitne ile bozulmasını kesinlikle sineye çekemeyiz. Çekmeyeceğiz!”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!