MHP’li Halaçoğlu: Katliam yapılmışsa, katliama uğrayanlar nereye gömüldü, göstersinler açalım

Güncelleme Tarihi:

MHP’li Halaçoğlu: Katliam yapılmışsa, katliama uğrayanlar nereye gömüldü, göstersinler açalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 14:13

MHP’li Halaçoğlu: Katliam yapılmışsa, katliama uğrayanlar nereye gömüldü, göstersinler açalım

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/ KAYSERİ, (DHA) - MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Almanya Federal Parlamentosu’nun 1915 Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi. “Katliam yapılmışsa katliama uğrayanlar nereye gömüldü? Şimdi göstersinler açalım'' diyen tarihçi Halaçoğlu, “Göz göre göre gelen bu harekete rağmen Hükümet ne ile meşguldü? Başkanlıkla herhalde'' dedi.
Almanya Parlamentosu’nun 1915 Ermeni Olayları'nı 'soykırım' olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesinin yankıları sürüyor. MHP Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda Türk Tarih Kurumu eski Başkanı olan Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, AK Parti Hükümeti’ni eleştirdi. Halaçoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden konuyla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:
''I. Dünya savaşında müttefikimiz olan Almanya Ermenilerin 1915'te Osmanlı Devleti tarafından, yani Türkler tarafından soykırıma tabi tutulduğunu dün parlamentolarında kabul ettiler. Bu konuda söylenecek çok şey var. Ama kısaca şunları söyleyim. Alman konsolosları tarihte Anadolu'daydı. Bir katliam yapılıyorsa neden müdahale etmediler? Katliam yapılmışsa katliama uğrayanlar nereye gömüldü? Şimdi göstersinler açalım. Alman belgelerine baktığımızda bir kısım Kürtlerin Ermenileri öldürdükleri ve bunları Osmanlı ordusunun engellediği ve katliamdan kurtardığı yazmaktadır. Dolayısıyla devletin bunu yapmadığı ve yaptırmadığı ortaya çıkmaktadır. Bu durumda nasıl soykırım yapıldı diyeceksiniz? O tarihlerde Alman papaz Lepsius Alman belgelerini tahrif ederek Ermenilerin katliama uğradıklarını ispata çalışmış mıdır? Bu kişinin Mavi Kitap yazarı Toynbee ile bağlantısı var mıdır? Soykırım tabiri bile 1938'den sonra ve Almanların Yahudilere karşı yaptıkları soykırım ile ortaya çıkmasına rağmen geçmişe nasıl bağlanabilmektedir? O zaman Haçlı seferlerinin de bir soykırım olarak nitelendirilmesi gerekmektedir. Cemiyeti Akvam adına Kasım 1922'de Ermeni nüfusunu araştıran İngiltere ve ABD'nin Türk topraklarında ve diğer ülkelerde yaşayan Osmanlı Ermenilerinin nüfusunu 1 milyon 200 bin olarak vermelerine rağmen (Osmanlı nüfus sayımında 1914'te 1 milyon 294 bin) nasıl soykırım yapılmıştır? Fransa için ölenlerle Doğu'da savaşta ölenler ne olacak? Bütün bunlara karşılık, herhalde kendine soykırımı daha önce yapan bir yandaş aramaktadır. Göz göre göre gelen bu harekete rağmen Hükümet ne ile meşguldü? Başkanlıkla herhalde."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!