MHP’den ’Huzurlu Seçim’ Uyarısı

Güncelleme Tarihi:

MHP’den ’Huzurlu Seçim’ Uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 14:40

MHP

Kayseri’de dün akşam yaşanan pankart gerginliği sonrasında MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve Milletvekilleri ile Milletvekili adayları düzenledikleri basın toplantısında ’Huzurlu seçim’ uyarısında bulundu.
MHP İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "42 günlük maratonun 40 gününü tamamladık. İlçelerde, köylerde, il merkezinde gerek esnaf gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla pek çok kişiyle görüşmeler yaptık. Esnaf özellikle borç altında olduğunu bazı günler evlerine siftahsız döndüklerini ve ekonomik açıdan sıkıntılar yaşadıklarını söylüyorlar. Yine köylülerimiz elde ettikleri ürünün karşılığını alamadıklarını ve ürünlerinin ellerinde kaldıklarını ifade ediyorlar. Bunun sıkıntısını yaşadıklarını belirtiyorlar" dedi.
Halaçoğlu, "Bize neden hayır dediğimiz ve koalisyon kurmadığımız gibi sorularla karşılaşıyorduk. Fakat artık bu algı yok oldu. Hükümeti kuramayanların aslında Ak Parti olduğu kanaati hakim olmuş durumdadır. Hayır adı altında bize yüklenen suçlamaların altında AK Partinin koalisyon teklif etmediği koalisyon teklif etmediği seçim hükümeti teklif ettiği genel başkanımızın da yaptığı açıklamalarla ortaya konmuş olduğu için bu soruyla karşı karşıya kalmıyoruz" diyerek şunları söyledi:
"Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri’den birinci parti olarak çıkacaktır. Sadece dördüncü milletvekilini değil Allah’ın izniyle beşinci milletvekilini de çıkaracağız. Vatandaşlardan aldığımız bilgilere göre birinci çocuğa 300,ikinci çocuğa 400 ve üçüncü çocuğa da 600 TL verme vaatlerine bugüne kadar neredeydiniz, şimdi mi aklını başınıza geldi, seçim için mi veriyorsunuz diyorlar. Bin 300 TL asgari ücreti vereceklerini söyleyince 7 Haziranda neden demediniz, muhalefetten mi öğrendiniz, parayı nereden buldunuz diye vatandaşlar tepki gösteriyorlar. Bir milyon işsize iş bulacaklarını söylüyorlar fakat 13 yıldır iktidarda olduklarını unuttular. İnternette birtakım bilgiler dolaşıyor. Bu bilgilerde Kayseri’nin içinde bulunduğu bazı illerde sandıklarda birtakım suistimaller olacağı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanlığını örtülü ödeneği yoktur. Ama cumhurbaşkanlığı 2.7 milyar örtülü ödenekten para harcadığı ifade diliyor. Cumhurbaşkanlığı fonundan bazı kişilere Türkiye’nin değişik yerlerinde önemli miktarda para gönderildiği 5 ile 7 bin TL arasında para gönderildiği şeklinde bir takım söylentiler mevcuttu. Bu ispatlandı. Kayseri’de dağıtılan bu paralardan bir tanesi 7 bin TL ismiyle, adresiyle belgesi elimizdedir. İnternette dolaşan bir söylentiye göre bu parayı alanlara AK Partili yetkililer tarafından mühürlü oy pusulası verildiği bunların sandıkta kullanılıp boşlarının geri getirilmesi konusu olduğu bilgisi var. Sandıkta görevli bütün partilerin sandık görevlilerinin dolu oy pusulasına karşı mühürlerin numaralarının aynı olup olmamasını kontrol etmesi gerekecektir. Biz bunu kendi sandık görevlilerimize dedik diğer sandık görevlilerinin de buna uymasını istiyoruz. Böylece Türkiye demokrasiye uygun sağlıklı bir seçim gerçekleştirecektir.1 Kasım seçimleri doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sağlıklı bir şekilde yürütülmeyecektir. 7 Haziran seçilerinde PKK’nın uzantısı olan partiye yüzde yüz oy çıktığını görüyoruz. İnşallah 1 Kasım seçimleri ülkemize hayırlı olur. Terörden kurtulup, ekonomisi düzelir."
MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci ise, "Çok adaletsiz bir seçim yaşıyoruz" diyerek, "Devletin bütün imkanlarını ve belediyelerin imkanlarını AK Parti insafsızca kullanıyor. Bu fakir, fukara insanların hak ve hukukudur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak adaletli, kanunlara saygılı Kayseri teşkilatı olarak ve tüm Türkiye’deki Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatları yasalara, yönetmeliklere uymaktadır. Milliyetçi Hareket Patisinin sabrını sınamasınlar. Olaysız, birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir seçim geçirmek istiyoruz. Yasalara uyuyoruz ve onlardan da yasalara uymalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.
MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz da, "Seçim arefesine girdik. Kayseri’de huzurlu bir seçim yapalım dedik ve bunun birinci aşamasını tamamladık. Sandık görevlilerine başarılar diliyoruz. Sandık görevlilerinin takip edilerek sağlıklı bir seçim geçirmek istiyoruz. Bütün ülkücüler sandıklara sahip çıkacak, Kayserili hemşerilerimiz de oylarına sahip çıksı. Bizim amacımız Kayseri’de huzurlu bir seçim yapmaktır." ifadesinde bulundu.
MHP İl Başkanı Baki Ersoy da, dün akşam yaşanan gerginliği hatırlatarak, "Kampanyalarımızla 7 Haziran kampanyasıyla kıyasladığımızda sahada vatandaşlarımızın çok daha fazla ilgi gösterdiğini gördük. Biz Kayseri’de bir şeyleri değiştirmek için uğraşıyoruz. 7 Haziranda bunun neticesini kısmen de olsa aldık. 1 Kasım seçimlerinin de Kayseri’de Allah izin verirse birinci parti olacağız ve bir sonraki yerel seçimlerde tüm yerel yönetimlere Kayseri’ye hizmet nasıl yapılırmış bunu göstereceğiz. Milletvekillerimiz Ankara’ya gittiğinde Kayseri için neler yapabilirler buna uğraşacaklardır. Bu şehri 13 yıldır AK Parti yöneticileri ve belediye başkanları geriye doğru götürüyor. Bizler sokakta olmak istemiyoruz. Bizim genel başkanımız sürekli uyarıyor. Bizler sürekli kardeşlerimize söylüyoruz, uyarıyoruz. Bizim sokakta işimiz yok. Önümüzde 1 Kasım seçimleri var. Herkes sandığa gidip demokratik hakkını kullanacak. İsteyen istediği partiye oy verebilecek. Biz kavganın tarafında olmayacağız, sokaklarda olmayacağız. Eğer biz sokaklarda olursak onlar sadece pencereden bakabilirler. Ama biz bu işin tarafında olmak istemiyoruz. Çünkü biz her gün daha fazla büyüyen bir partiyiz. Amacımız Türk milletinin bekası ve çocuklarımızın geleceğidir. 1 Kasımdan sonra bu saltanatın çöküşüne hep birlikte şahit olacağız. Sandıktan Milliyetçi Hareket Partisine bir oy bile çıkmasa biz mücadeleye devam edeceğiz. 1 Kasım seçimlerinden umutluyuz. Vatandaşımız bize destek versinler, bizimle birlikte yürüsünler." dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!