MHK’den Haluk Ulusoy’a rest

Güncelleme Tarihi:

MHK’den Haluk Ulusoy’a rest
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 00:00

Merkez Hakem Kurulu, Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’un talimatı ile FIFA listesine girdiği öne sürülen hakem Kuddusi Müftüğlu’na, ligde son 9 haftada hiç maç vermedi.

Yılbaşında yeniden FIFA kokartı takacak olan Müftüoğlu, Futbol Federasyonu ile Merkez Hakem Kurulu arasında büyük bir krize yol açtı. Herhangi bir sakatlığı ya da rahatsızlığı bulunmayan Müftüoğlu, FIFA listesi açıklandıktan sonra Süper Lig’de hiç görev alamadı. Ligde ikinci haftada Beşiktaş-Gaziantepspor, dördüncü haftada da Sakaryaspor-Fenerbahçe maçlarında görev yapan Müftüoğlu, o günden bu yana geçen 3 aylık süre içinde ligde bir maça bile çıkamadı.

Fortis Türkiye Kupası’nda oynanan ve zorluk derecesi son derece az olan Bucaspor-Beşiktaş ve Konyaspor-Vestel Manisaspor maçlarında görev yapan Müftüoğlu, Ulusoy tarafından FIFA kokartına layık görünmesine karşın, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından geri plana itildi. Müftüoğlu, ilk 12 haftada en az düdük çalan hakemler arasında yerini aldı.

Ulusoy’un, "Üç dil biliyor. FIFA kokartını haketti" dediği Müftüoğlu için, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) önümüzdeki haftalarda takınacağı tavır da merak konusu oldu.

Misillime iddiası

FIFA
kokartı krizi yaşanmadan önce Müftüoğlu’na sıcak bakan Merkez Hakem Kurulu’nun, müdahale sonrası Ulusoy’a rest çektiği öne sürüldü. Prensiplerinden taviz vermek istemeyen Mustafa Çulcu ve ekibinin, Haluk Ulusoy’a karşı misilleme yaptığı iddia edildi. Ulusoy’un ise MHK’nin bu tavrından son derece rahatsız olduğu bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!