Mezitli’deki ’Anne Baba Okulu’ Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

Mezitli’deki ’Anne Baba Okulu’ Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 12:47

MEZİTLİ BELEDİYESİ BÜNYESİNDEKİ MEZİTLİ KART VE YAŞAM PSİKOLOJİ MERKEZİ'NİN BİRLİKTE HAZIRLADIĞI 6 HAFTALIK 'ANNE BABA OKULU' EĞİTİMİ SONA ERDİ.

Mezitli Belediyesi bünyesinde kurulan Mezitli Kart ve Yaşam Psikoloji Merkezi’nin birlikte hazırladığı 6 haftalık ’Anne Baba Okulu’ sona erdi.
Anne-babaların çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla Mezitli Belediyesi tarafından Belediyenin Sosyal Tesislerinde açılan ’Anne Baba Okulu’nda, 6 haftalık eğitimin ardından çocuklardaki ergenlik, internet bağımlılığı ve cinsellik gibi konularda anne babalara neler yapmaları gerektiği anlatıldı.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, okulda katıldığı son ders sonrası yaptığı açıklamada, ’Anne Baba Okulu’na katılan ailelerin, çocukları için daha fazla neler yapılabileceği konusunda eğitim aldığını kaydetti. Çocukların algı dünyasının daha geniş olduğunu ve ailelerinden ne görürlerse onu yaptıklarını ifade eden Tarhan, o yüzden ailelerin, çocuklarının eğitimine sağlayacağı katkının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Psikolog arkadaşlarımız da sizlere bu konuda ne yapabileceğinize dair açıklamalarda bulundu. Burada erkek katılımcılarımız da var ancak kadınlarımızın üzerine daha fazla görev düşüyor. Bunu bildiğimiz için belediyemizin önündeki anıtta da onların önemini bir kez daha vurguladık. Atatürk’ün kadınlarla ilgili bir sözünü yazdık. Viranşehir sahilimizdeki anıtımızda da kadınlarımızın önemini vurgulayan bir çalışma yaptık. Eğitime kadınlarla birlikte başlamanın gelecek nesillerin yetişmesi için önemi tartışılamaz. Çocuklarla daha çok zaman geçiren kadınlarımız, onların yetişmesinde önemli göreve sahipler. Mezitli Kart’ın yedi bine yaklaşan bir üye sayısı var. Kuruluşlardan, firmalardan da destekleyenler var. Kentimizi birlikte yönetmemiz gerekiyor. Bizleri destekleyen tüm kuruluşlara, üyelerimize de teşekkür ediyorum" dedi.
Tarhan, konuşmasının ardından psikolog Yaşam Yanardağ Çelik’e teşekkür belgesi verirken, eğitimin ardından katılımcılar sertifikalarını aldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!