Mezhep farklılığı yüzünden sevgilimin ailesi beni istemiyor

21 yaşında bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Evlenmek istiyoruz ancak sevgilimin ailesi mezhep farklılığı sorun ediyor.

Haberin Devamı

Ben 21 yaşında, ihracat firmasında çalışan bir genç kızım. Bu güne kadar her zorlukla karşılaştım, kendimi birçok yönden oldukça geliştirdim.
Benim sorunum erkek arkadaşımın ailesi ile ilgili ve biz bu sorunun altından kalkamıyoruz. Evlenmemiz için tek problem, mezhep farklılığı. Ailesi oğullarıyla konuşmamı bile istemiyor..
Dayanacak sabrımız ve takatimiz kalmadı. Benim ailem bu tür şeyleri aşmış insanlar, kesinlikle konu bile etmiyorlar. Artık bu devirde bu tür şeylerin kalmadığını savunuyorlar. Erkek arkadaşım da aynı şeyi düşünüyor. Ancak ailesi mezhep farklılığı sorun ediyor.
Erkek arkadaşım ve ben çok üzülüyoruz, çok çaresiziz. Araya büyüklerimizi, sevdiğimiz aile dostlarımızı soktuk ama yine de cevap, “hayır, asla olmaz” oldu.
Güzin ablacığım ne olur, bir yol göster bize. Birbirimizi çok seviyoruz ve bu kadar basit ve anlamsız bir konudan dolayı da ayrılmak istemiyoruz.
Rumuz: Burcu
Ailenin medenice düşünce tarzını çok takdir ettim, sonuna kadar da haklılar. Ama insanlardaki bu bağnazlığı, bu ayrımcılığı, bu haksızlığı ne yazık ki, yok etmek mümkün olmuyor.
Körü körüne inandıkları bir konuda asla geri adım atmak istemiyorlar. Hepimiz Allah’ın kullarıyız.
Tarihin sayfalarını karıştırmak ihtiyacı bile duymayan bu insanlar, kulaktan dolma, saçma sapan düşüncelere körü körüne inanmışlar. Daha doğrusu onları inandırmışlar.
Bu yolda siz gençlerin mücadele etmesi gerekiyor elbette. Ancak, birkaç gün önce birbirini çok seven iki yeni evli gencin, din farkı nedeniyle hunharca öldürülmesi bir insanlık ayıbı olarak kabul edilmeli.
Onları öldüren kişi, bunu inancı veya Allah sevgisi için yaptıysa, dinimizde adam öldürmek mi varmış?
Sırf ayrı dinlerden oldukları için ya da ayrı mezheplerden oldukları için birbirini sevenleri öldürmek mi gerekiyordu? Bu konuda gerçekten ben de çok üzülüyorum ve bu köşede yıllardır yazmaktan, anlatmaktan bıkmadım. Size de cesaret ve bol şans diliyorum. Bence sevginizden asla vazgeçmeyin.

Haberin Devamı

Yedikule Hayvan Barınağı’nda hayvancıklarımız üşüyor

Kara kış bastırdı, Yedikule Hayvan Barınağı’nda hayvanlarımız üşüyor. Desteğinize ihtiyacımız var... Unutmayın; bizler sıcak evlerimizde, ofislerimizdeyiz ama onlar üşüyorlar. Çünkü açıktalar, ayazdalar.
Yedikule Hayvan Barınağı için acil ihtiyaçlarımız şunlardır: Kulübe, battaniye, yorgan, polar örtüler, eski gazete, karton, eski kıyafetler, kuru ve yaş mama, bisküvi, süt vb. Küçük boy, tavana telle asabileceğimiz fanlı ısıtıcı... Bütün bunlar için sizlerden destek bekliyoruz.
Yardım etmek isterseniz bana ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tolga Öztorun Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllü muhabiri: yedikulehayvanbarinagi.com

Yedikule Hayvan Barınağı sevgili Meral Olcay ve Tolga Öztorun’un çabalarıyla, İstanbul’un en düzenli ve bakımlı barınağı. Ancak binlerce havyan bakıyorlar, tahmin edersiniz ki, onların da pek çok ihtiyacı oluyor baktıkları canlar için...
Lütfen bu çağrıya sessiz kalmayalım. Hiç mi, kullanmadığınız eski kazaklar, ya da battaniye, örtü gibi fazlalıklar yok evinizde?..

Yazarın Tüm Yazıları