‘Mezar modelleri değişime uğradı’

Güncelleme Tarihi:

‘Mezar modelleri değişime uğradı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 15:41

Vefat eden yakınlarını kara toprağa veren vatandaşlar, özlemlerini ve sevgilerini ifade etmek için birbirinden farklı mezarlar yaptırıyor.

Haberin Devamı

Ankara Mezarcılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Fındık, son dönemde vatandaşların mezar taşı tercihlerinin değiştiğine şahit olduklarını belirtti. Vatandaşların özel taleplerle geldiğini anlatan Fındık, "Son yıllarda farklı mezar yapımı talepleri oluyor. Bazı vatandaşlar, mezar modellerini kendileri çiziyor, biz de taleplere göre imalat yapıyoruz. Daha çok Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yansıtan mezarlar tercih ediliyor. Bazı vatandaşlar da insan figürlü, kalp, kuş ve gemi şeklinde mezarlar yaptırıyor” dedi. Fındık, mezarcılığın baba mesleği olduğunu ve 40 yıllık meslek hayatında pek çok duygusal ana tanık olduğunu dile getirdi. Mezar fiyatlarının 2 ile 15 bin lira arasında değiştiğini aktaran Fındık, Ankara'da bu iş ile uğraşan 200 esnaf bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

İLGİNÇ ÖRNEKLER KARŞIYAKA’DA

Başkent’te her gün yüzlerce defin yapılan Karşıyaka Mezarlığı, acı, aşk, özlem ve dünyanın gelip geçici olduğunu anlatan duygusal sözler ile şiirler bulunan, ilginç figürlerle bezeli mezarlar ile dikkat çekiyor. Anıt ve kubbeli camiyi andıran mezarların başındaki taşlarda, ölen kişinin sevdiği şeyler ve hayatını kaybetme sebeplerine ilişkin bilgiler de yer alıyor. Mezarlıkta, görkemli mezarların yanı sıra çoktan unutulan, kaybolmaya yüz tutmuş ve bakımsız kabirler de bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!