Meyer'den övgü dolu sözler

Güncelleme Tarihi:

Meyerden övgü dolu sözler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 14:26

CEV Başkanı Andre Meyer, Türkiye'nin son yıllarda önemli adımlar attığını kaydederken, yeni tesislere övgüde bulundu.

Meyer, voleybolda altyapı yatırımlarını çok önemsediklerini aktararak, "Türkiye, altyapıya önem veren dünya çapında bir federasyona sahip. Ülkenizde hem sportif açıdan hem de yönetim açısından ciddi adımlar atıldı. Birkaç yıl önce başlatılan çalışmalarda önemli noktalara gelindi. Artık bu çalışmaların meyvesini toplamak üzeresiniz" dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun bünyesinde, her türlü organizasyonu gerçekleştirebilecek kapasitede çalışan barındırdığını aktaran Meyer, "Son 5 yıla bakıldığında Türkiye'de çok büyük değişiklikler var. Altyapıya önemli yatırımlar yapıldı. Dünyadaki en iyi salonlara sahip tek ülkesiniz. Ayrıca en iyi organizatörsünüz" ifadelerini kullandı.

"Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları önemli ama..."

Andre Meyer, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde 3 sezondur Türk takımlarının şampiyon olmasına değinirken, bir uyarıda da bulundu. CEV Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 3 sezon aynı ülke takımlarının ipi göğüslemesinin önemli bir gösterge olduğuna değinen Meyer, "Bu başarıları yakalamak gerçekten çok önemli. Ama Türkiye'nin dikkat etmesi gereken bir konu var. Kulüpler, kadrolarındaki önemli yabancı oyuncularla bu başarılara uzandılar. Bu seviyede yerli oyuncu sayısını artırarak yola devam edilmeli. Milli takımlarda yer alacak yerli sporcuların gelişimi de sağlanmalı" diye konuştu.

"Ekonomik krizin etkisi devam ediyor"

Avrupa'daki ekonomik krizin voleybola büyük etki yaptığını aktaran CEV Başkanı, İtalya'dan örnekler vererek, "Ekonomik krizin kesinlikle büyük etkisi oldu ve bu devam ediyor. Şu anda şaşkınlık içindeyiz. İtalya, önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında 10 takımla yer almayı hak etmişken, bunlardan sadece 5'i için kayıt yaptırıldı. Diğer 5 ekip ekonomik kriz nedeniyle katılamayacak. Artık en iyi oyuncular İtalya'da değil. İtalya'nın en iyi oyuncuları da başka ülkelere kaymış durumda."

"Fenerbahçe ile ilişkiler normal"

Andre Meyer, CEV Şampiyonlar Ligi'inde 2011-2012 sezonunu şampiyon tamamlamasına karşın, geride kalan sezonda davet "wild card" hakkını vermedikleri Fenerbahçe'yle ilişkilerinin normal seviyede olduğunu kaydetti. Sarı-lacivertli ekiple aralarında yaşanan gerginliğe dikkati çeken Meyer, "Her şeyden önce, Fenerbahçe ile problemimiz vardı. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dörtlü Final'deki tutumları tamamen skandaldı. Turnuvadan sonra onlara oldukça ağır bir mektup yazdık ancak cevap verme nezaketinde bile bulunmadılar. Zaten o sezon Türkiye'nin lig sıralamasına göre CEV Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını elde edememişlerdi ve böyle bir gelişme oldu. Şimdi ilişkilerimiz normal. Gün geçtikçe de daha iyi oluyor" şeklinde görüş belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!