Mevsimlik Tarım İşçilerine Tarım, Beslenme Ve Bebek Bakımı Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Mevsimlik Tarım İşçilerine Tarım, Beslenme Ve Bebek Bakımı Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 11:31

AMASYA’NIN BİTKİSEL ÜRETİM POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK BİR ŞEHİR OLDUĞUNU VURGULAYAN LOKMAN GÜLTEKİN, “BUNA BAĞLI OLARAK TARLALAR BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM BİTKİSEL ÜRETİM ALANLARINDA ÜRETİM DÖNEMİNDE YOĞUN İŞ GÜCÜ İHTİYACI ORTAYA ÇIKIYOR. ÜLKEMİZİN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDEN İLİMİZE GELEN MEVSİMLİK GEZİCİ TARIM İŞÇİLERİ BU SEKTÖRDE ÇALIŞARAK HEM ÜRETİME VE HEM DE İSTİHDAMA ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KATKI SAĞLIYOR. MÜDÜRLÜK OLARAK FAALİYET ALANIMIZDAKİ KONULARLA İLGİLİ BU İŞÇİLERE YÖNELİK EĞİTİMLER DÜZENLİYORUZ” DEDİ.

Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerden çalışmaya gelen mevsimlik tarım işçilerine yönelik eğitimler başladı.
Çoğunluğunu kadınların oluşturdu tarım işçilerinin bitkisel üretim sezonu boyunca tarla ürünleri ve seralarda sebze hasadında çalışmak amacıyla Haziran ayından itibaren Amasya’ya gelmeye başladıklarını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin, merkeze ilçeye bağlı Oluz, Doğantepe, Çavuş ve Büyük Kızılca köylerine giden ziraat mühendisleri ile ev ekonomisi teknikerlerinin bir dizi sunum yaptığını söyledi.
Amasya’nın bitkisel üretim potansiyeli çok yüksek bir şehir olduğunu vurgulayan Lokman Gültekin, “Buna bağlı olarak tarlalar başta olmak üzere tüm bitkisel üretim alanlarında üretim döneminde yoğun iş gücü ihtiyacı ortaya çıkıyor. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden ilimize gelen mevsimlik gezici tarım işçileri bu sektörde çalışarak hem üretime ve hem de istihdama önemli ölçüde katkı sağlıyor. Müdürlük olarak faaliyet alanımızdaki konularla ilgili bu işçilere yönelik eğitimler düzenliyoruz” dedi.
Düzenlenen eğitimlerde çalışma alanlarıyla ilgili olarak patates, soğan, şeker pancarı ve örtü altı yetiştiriciliği ile ilgili ekimden hasada kadar ayrıntılı bilgiler verildiğine değinen Gültekin, “Özellikle çalışan kadın işçilere de, yeterli ve dengeli beslenme, 0-1 yaş bebek beslenmesi, hijyen ve iyotlu tuz kullanımı konularında bilgiler verildi. Eğitimlerde, hem hasatta çalışan işçilere zirai konularla ilgili teknik bilgiler veriyoruz. Hem de kadınlara beslenme, sağlık ve bebek bakımı konularında dikkat edilmesi gereken hususları anlatıyoruz. Dönemsel olarak soğan, patates, şeker pancarı hasadı ile seralarda çalışan mevsimlik gezici tarım işçilerine yönelik eğitimlerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!