Metin Sertoğlu: Dert çeker araçlar!

Güncelleme Tarihi:

Metin Sertoğlu: Dert çeker araçlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1999 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Sayın Ersin Taranoğlu'nun bakanlığı döneminde, orman teşkilatına 1000'e yakın Toyota marka arazi aracı satın alınıp, bünyesindeki 4 genel müdürlüğe dağıtımı yapılırken, pastanın en büyük dilimi haklı olarak Orman Genel Müdürlüğü'ne verildi. Uyur gezer Milli Parklar, Av ve Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü'ne hiç araç verilmek istenmezken, benim de araya girmemle, 9 bölgesine birer adet tahsisi uygun görüldü.

Ancak, dağıtımı yapılan araçların büyük bir bölümü ‘‘ikinci birer makam aracı olarak kullanılmaktadır.’’ Tıpkı Milli Parklar'da olduğu gibi. Sayın Genel Müdür ve yardımcılarına 3 adet makam aracı, bir teki de avcı denetimleri ve diğer hizmetlere amaçlı olmak üzere, 4 araç merkezde alıkonulmuştur. Diğer hizmetler sözümden, şayet aklınıza siyasi görevleri getirirseniz yanılmış sayılmazsınız! Zira, Milli Parklar Avcılık Dairesi Başkanı Bahri Kalınkütük, ‘‘av denetimlerine çıkıyorum’’ beyanı ile Bolu ve civarında eski (ORÜS) Orman Ürünleri Sanayi Genel Müdürü (DYP) adayı Mehmet Yılmaz'ın siyasi ön seçim gezilerine, devletin aracı ile gidip eşlik ederken, beraberindeki diğer görevli iki denetçi Devrek ve Dirgine dolaylarında göstermelik araştırmalarını yapmışlardır!

ELİNDE PATLAMIŞ

Hazır söz daire başkanı ve arazi aracından açılmışken; yakın geçmişte yaşanan ilginç bir olayla yazımızı süsleyelim! Milli Parklar'ın iki ahbap çavuşu, Başkan Sn. Kalınkütük ve helikopterden kurt vurmasıyla ünlenen Şube Müdürü Sehmuz Kıraç, araç şoförü Özer Alıcı ile birlikte, hangi gayeye hizmet olduğunu çözemediğim Trabzon yolculuğuna çıkarlar. Çorum civarlarında yol kenarında eğleşen avcılara rastlarlar. O anda depreşen denetleme duygularıyla avcıların yanına varıp, av teskerelerine ve limitlere bakarlar.

Sıra otomatik tüfeklerin kontrolüne geldiğinde olanlar olur! ‘‘Güümmm’’ diye patlamanın ardından, güzelim aracın camı, çerçevesi aşağı iner, şoförü ise Tanrı korur!

YANIT BEKLİYORUM

Kulağıma gelen fısıltılara göre, başkan bey elinde patlatmış! Her neyse, ‘‘Cana gelecek mala gelsin’’ diye bir laf vardır, gelen de devlet malına gelmiş, milyonlarca liralık maddi zarar açılmış, yine devlet kesesinden onarılmıştır. Acaba hasar bedeli daire başkanından, ya da isimsiz avcıdan geri alınmış mıdır? Bunun cevabını Sn. Genel Müdür'den soramıyorum. Çünkü susma eylemindedir. Bu hasar da, kendi özel son model BMW otomobiline olmadığına göre, kendisini ilgilendiren bir durum da yoktur. Onun için Müsteşarlığa yeni atanan Sn. Muzaffer Karakaş'tan sağlıklı cevap alırım umuduyla, bu yazımı kendisine gönderdim!

‘‘Kanat kırığı yaralı Toyota'nın’’ tedavisine ilişkin bir yanıt alamadım!



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!