Meteorolojiden 'Aşırı sıcak' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden Aşırı sıcak uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 16:23

Meteorolojiden 'Aşırı sıcak' uyarısı

Haberin Devamı

METEOROLOJİ 6'ıncı Bölge Müdürlüğü, yaptığı bir duyuru ile hafta sonu hava sıcaklıklarının Hatay genelinde 40 dereceyi aşacağını, nem oranının da yüzde 20'yi geçeceğini belirtilerek vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.
Vatandaşlardan üç gün boyunca 10.00-16.00 saatleri arasında mümkün olduğunca güneş altına çıkmamaları istenen duyuruda şöyle denildi:
"Hafta sonu sıcaklık ve nem oranı değerlerinin yüksek olacağı öngörülmektedir. Bu çerçevede İskenderun, Dörtyol, Erzin ve Payas ilçelerimizde, hava az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 40 derece, nem oranı ise yüzde 20 düzeylerinde beklenmektedir. Antakya, Altınözü, Defne, Hassa, Kırıkhan, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı ilçelerimizde, en yüksek sıcaklık 39-38 derece, nem oranı ise yüzde 20 düzeylerinde beklenmektedir. Yüksek hava sıcaklıklarının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, yaşlı ve çocukların 10.00 -16.00 saatlerinde güneş ışınlarına direkt maruz kalmaması sağlık açısından uygun olacaktır."
Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!