Messi yoksa Costa var

Güncelleme Tarihi:

Messi yoksa Costa var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 11:55

Lionel Messi'nin yokluğunda Avrupa gol krallığı yarışında açık ara zirvede yer alması beklenen Ronaldo'nun yeni rakipleri üstün performanslarıyla dikkati çekiyorlar.

Haberin Devamı

Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nün en önemli favorisi olarak gösterilen Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'yu bu sezon da ciddi rakipler bekliyor.

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin bu sezon yaşadığı ciddi sakatlıkların ardından liglerinde en çok gol atan oyuncuya verilen Altın Ayakkabı Ödülü'nü bu sezon rahatlıkla kazanması beklenen Ronaldo'nun yeni rakipleri de üstün formuyla göz dolduruyor.

Costa, Ronaldo'yu yakaladı

La Liga'da zirve yarışında 43 puanla Barcelona'nın ardından averajla ikinci sırada bulunan Atletico Madrid'in bu başarısında önemli paya sahip Diego Costa, attığı 17 golle krallık yarışında Ronaldo'yu yakalamış durumda. Real Madrid'in Osasuna deplasmanında 2-2 berabere kaldığı son maçta Portekizli Cristiano Ronaldo fileleri havalandıramazken, Atletico Madrid'in Valencia'yı konuk ettiği ve 3-0 kazandığı maçta 2 gol atan Diego Costa, Messi'nin yokluğunda La Liga'da Portekizli yıldızın en önemli rakibi oldu. Ronaldo, ligdeki gollerin 5'ini penaltıdan atarken, Costa'nın sadece 3 penaltı golü bulunuyor.

Suarez tutulmuyor

Haberin Devamı

Ligdeki gol sayısını 17'ye yükselten bir diğer yıldız ise Uruguaylı Luis Suarez. Premier Lig'de Liverpool'un Tottenham Hotspur'u deplasmanda 5-0 yendiği hafta sonu oynanan maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran Suarez, Avrupa gol krallığı yarışında Ronaldo ve Costa'ya ortak oldu. Geçen sezondan kalma cezası nedeniyle ligin ilk 6 haftasında forma giyemeyen Uruguaylı, buna rağmen çıktığı 11 karşılaşmada 17 gol kaydetmeyi başardı ve en son 1989-90 sezonuda şampiyonluğa ulaşan Liverpool'un, lider Arsenal'in 2 puan gerisinde şampiyonluk yarışına dahil olmasında önemli rol oynadı. Ada basını, maç başı 1,5 gol ortalamasını geçen Suarez'in bu formunu devam etirmesi halinde, Altın Ayakkabı Ödülü'nün en önemli adayı olacağı görüşünde birleşiyor. Avrupa'da gol krallığı yarışına girmeyi başaran diğer adaylar arasında Hollanda Ligi'nde Heerenveen forması altında 16 gol atan Alfred Finnbogason ve Paris Saint Germain formasıyla bu sezon başarılı bir performans gösteren İsveçli golcü Zlatan İbrahimoviç de 14 golle yer alıyor.

3 kez kazanan sadece Messi

Haberin Devamı

Altın Ayakkabı Ödülü'nü en çok kazanan oyuncu ise Lionel Messi. Bu ödüle daha önce 3 kez sahip olan Arjantinli yıldızın, sakatlığı nedeniyle bu sezon krallığa yeniden ortak olma ihtimali düşük gözüküyor. Ödülü iki kez kazanan golcüler arasında ise Cristiano Ronaldo'nun yanı sıra faal futbola devam eden Uruguaylı Diego Forlan, Fransız Thierry Henry ile eski futbolculardan Brezilyalı Mario Jardel, Alman Gerd Müller, Portekizli oyuncular Eusebio ve Fernando Gomes, Romen Dudu Georgescu ve İskoçyalı Ally McCoist bulunuyor. Eski milli futbolcu Tanju Çolak da 1987-88 sezonunda attığı 39 golle, bu ödülü kazanan tek yerli oyuncu olarak dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!