Meski’den Engelli Çocuklara Su Bilinci

Güncelleme Tarihi:

Meski’den Engelli Çocuklara Su Bilinci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 16:21

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (MESKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, 'ENGELLİLER HAFTASI' DOLAYISIYLA MERSİN'İN MERKEZ AKDENİZ İLÇESİNE BAĞLI ÇANKAYA ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ OKULU ÖĞRENCİLERİNE 'SU TASARRUFU' KONUSU HAKKINDA BİLGİLER VERDİ.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, ’Engelliler Haftası’ dolayısıyla Mersin’in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Çankaya Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu öğrencilerine ’Su Tasarrufu’ konusunda bilgiler verdi.
Suyun yaşamsal anlamda çok önemli bir madde olduğunun belirtildiği eğitimde, son zamanlarda dünya genelinde su kaynaklarının giderek azalması ve kuraklığın artması hakkında bilgiler verildi. Atık su arıtımının çevreye sağladığı faydalara da değinen MESKİ yetkilileri, atık suların arıtılmadan çevreye bırakılması halinde oluşacak zararları öğrencilerle paylaştı. Sinevizyon gösterimiyle desteklenen eğitimde konular görsel olarak, en sade şekilde çocuklara aktarıldı.
Engelli çocukların, verilen eğitimin ardından hemen uygulamaya geçebildiklerini kaydeden MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, "Mersinlileri mutlu etmek bizim temel görevimizdir. Özel çocuklara suyu anlattık. Evdeki musluk sayısından nasıl bulaşık yıkandığı, nasıl banyo yapıldığı, el ve yüzlerini nasıl yıkamaları, dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği konularına kadar öz bakım becerileri, hijyen ve suyun değerine yönelik eğitim verdik. Çocuklarımız gibi tüm Mersinlilerin suyu sınırsız bir kaynak olarak görmeden su israfının önüne geçmeleri, bilinçli su tüketimini alışkanlık haline getirmeleri en büyük temennimizdir" dedi.
Eğitim sonunda etkinliklerine katılan öğrencilere ’su tasarrufu’ konusuna dikkat çeken broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!