MESİAD beklentilerini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

MESİAD beklentilerini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 12:41

MESİAD beklentilerini açıkladı

Haberin Devamı

Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) - MERSİN Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, "Ülkemizde daha demokratik ve kapsayıcı bir anayasa düzenlemesi yapılmalı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde meclis içindeki unsurlar ve STK başkanları ortak mutabakat toplantısında bir araya gelerek ortak dil konulmalıdır" dedi.
MESİAD Hizmet Binası'nda önetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Engin, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntıların giderilmesi noktasında hükümetten beklentileri dile getirdi. Ülkedeki ekonomik dalgalanmalara karşı biran önce önlem alınması gerektiğinin altını çizen Engin, "Ekonomik buhran ile başa çıkmanın birinci şartı yol haritasını ortaya koymaktır. İş insanlarımıza güven gelmesi ve piyasalarımızın düzeltilmesine yönelik hükümetimiz tarafından bazı yeni düzenlemelerin getirileceğinden endişemiz yoktur. Panik ortamından ve anlık tepkilerden kaçınılmalıdır. Çünkü iş insanlarımızın önemli bir kısmı borçlanarak ülke ekonomimize katkıda bulunmuştur. Sermaye birikimi olmayan iş insanlarımızın çoğunlukta olduğu ülkemizde, üretimlerin devam etmesi için herkes üstüne düşeni yerine getirmelidir" diye konuştu.
HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER
Serbest rekabetçi ekonomi döneminin geride kaldığını ifade ederek, Çanakkale ruhu ile ekonomik sorunun üstesinden gelinebileceğini vurgulayan Engin, MESİAD'ın hükümetten beklentilerini de şu şekilde sıraladı:
"Psikolojik olarak iyi etki yapması için demokratik ve toplumsal iklimin yumuşaması, sürdürülebilir bir ortama adım atılması için acilen çatışma ortamından kaçınmalıyız. Kendi içimizde barışmamız ve ülkemizde olumlu bir havanın oluşması için bir genel af çıkarılarak, silaha ve teröre bulaşmamış olanların affedilmesi, bir süredir çeşitli sebepler ile ilişkilerimizin bozulduğu komşular ile iyi diyalog içerisine girilmesi gerekmektedir. Ülkemizde daha demokratik ve kapsayıcı bir anayasa düzenlemesi yapılmalı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde meclis içindeki ve dışındaki siyasi parti liderleri, oda, sendika ve STK başkanları ortak mutabakat toplantısında bir araya gelerek ortak dil konulmalıdır."
Öte yandan toplantıda üretim ve istihdamın artırılması üzerinde de duruldu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!