Merzifon'da Kara Mustafa Paşa anıldı

Güncelleme Tarihi:

Merzifonda Kara Mustafa Paşa anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2017 16:34

Merzifon'da Kara Mustafa Paşa anıldı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/MERZİFON,(Amasya),(DHA)- AMASYA’nın Merzifon İlçesi’nde Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Karamustafa Paşanın vefatının 334. Yıldönümü nedeniyle mevlidi şerif okutup, helva dağıttı.

Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde yaşayan Karamustafa Paşa ismi verilen camide vefatının 334. Yıldönümünde mevlidi şerif okunarak anıldı. Merzifon Gençleri Merzifonlu Karamustafa Paşa’nın vefatının yıldönümü münasebetiyle mevlidi şerif okutup helva dağıttı. Karamustafa Paşa Camisinde gerçekleşen anlamlı etkinliğe ilçe protokolü de katıldı.

Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mustafa Koçak, “O hiçbir zaman başarısız olmamıştır. Bugün devleti ve milleti için bir çivi dahi çakmamış bir insan Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’ya başarısız diyemez. Çünkü o asla başarısız değildir. İhanete uğramasaydı, Viyana kuşatması başarılı sonuçlansaydı sizce neler olurdu hiç hayal ediyor musunuz? Milletine ve vatanına bağlılık bakımından birkaç türlü vatandaş vardır. Bunların başında hiç şüphesiz Kahramanlar gelir. Hiçbir karşılık beklemeden kendisini millet ve vatan uğrunda harcayabilenler kahraman vatandaşlardır. Bu birinci sınıfın sayısı oldukça azdır. İkinci sınıfı iyi vatandaşlar teşkil eder. Bunlar tek başlarına Ve her zaman kendilerini kendi istekleriyle feda edemeseler bile, iyi bir ad bırakmak bahasına kendilerini feda edebilen kimselerdir. Kutlu görevler için ülküler için kendilerini harcayan bu iyi vatandaşlar yanlarında kendilerine benzeyenleri gördükçe cesaretlenir ve birinci sınıfa yaklaşırlar. Üçüncü sınıf, kendilerini feda edebilecek yaratılışta olmamakla beraber başka her hususta fedakârlığa katlanabilen hatta kendisini feda etmek gerektiği zaman, bu fedakarlığı hiçbir istek duymadı halde katlanan, yani kaçmayı düşünmeyen vatandaşlardır. Dördüncü sınıf, vatan ve millet için ancak başka bir kazanç karşılığında fedakarlık yapabilen, fakat hiçbir zaman KAN fedakârlığına girişemeyen ve kan fedakârlığından kaçınmak için her çareye başvuran, her hileyi yapan kötü bir sınıftır” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!