Mersin'e 17’nci kurvaziyer gemi

Güncelleme Tarihi:

Mersine 17’nci kurvaziyer gemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 15:55

Mersin'e 17’nci kurvaziyer gemi

Haberin Devamı

MERSİN 17’nci kurvaziyer gemisini törenle karşıladı. Gemi yanaşmadan tur satın almış olan yolcular dışında, gemiden inme düşüncesi olmayan 800’e yakın yolcunun kent merkezini ziyaret etmesi sağlandı.
Thomson Spirit isimli İngiliz Kurvaziyer Gemisi bu yıl ikinci kez Mersin Limanı’na yanaştı. 1225 İngiliz yolcu ve 491 mürettebat ile Güney Kıbrıs’tan yola çıkan gemi, Alanya’nın ardından Mersin’e uğradı. Gemi ile gelen 150 yolcu Tarsus, Kızkalesi ve Soli turlarına katılırken, 800’e yakın yolcu ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi koordinasyonunda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO), Turizm Platformu ile Mersin Turizm İl Müdürlüğü işbirliğindeki organizasyon ile şehir turu yaptı. Yolcular sabah saatlerinde limanda halkoyunları gösterisi ile karşılandı. Mersin Üniversitesi'nde turizm eğitimi alan yaklaşık 20 öğrenci de gönüllü rehberlik yaptı. Mersin’in bisiklet turu için uygun kentler arasında yer aldığını öğrenen bir grup bisikletli turist ise kenti bisikletleriyle dolaştı.
Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi B.Uçar, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş da geminin kaptanına nezaket ziyaretinde bulundu.

MERSİN, (DHA)
(18.04.2016)(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!