Mersin'deki kar yağışı narenciyeyi vurdu

Güncelleme Tarihi:

Mersindeki kar yağışı narenciyeyi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 16:11

- Türkiye'nin "narenciye pazarı" olarak bilinen Mersin'de yaklaşık 26 yıl sonra etkili olan kar yağışı narenciye üreticilerini üzdü - Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Şahin: "Kilosunu 80-90 kuruşa sattığımız narenciye ürününü karın verdiği zarar yüzünden 30-40 kuruşa satmak zorunda kalacağız"

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Türkiye'nin en önemli narenciye üretim merkezi konumundaki Mersin'de dün etkili olan kar yağışı üreticileri üzdü.

Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dursun Şahin, AA muhabirine, narenciyenin en çok üretildiği Çeşmeli, Tece, Tömük, Kargıpınarı ve Davultepe mahallelerinde uzun süre sonra ilk defa yağan karın ürünleri olumsuz etkilediğini söyledi.

Yaklaşık 50 dönümlük arazideki narenciye bahçelerinde zarar meydana geldiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Aşırı şekilde yağan kar narenciye ağaçlarımızı mahvetti. Karın ağırlığından, birçok ağacın dalları kırıldı. Bahçelerimiz ise çamur içinde, ürünlerimizi toplayamıyoruz. Çiftçilerimiz de gerçekten çok mağdur. Çoğu kişi belki 26 yıl sonra yağan kara sevindi, eğlendi, ama olan üreticimize oldu. Kilosunu 80-90 kuruşa sattığımız narenciye ürününü karın verdiği zarar yüzünden 30-40 kuruşa satmak zorunda kalacağız."

Haberin Devamı

Şahin, dalı kırılan ağaçların kesilerek yenisinin dikileceğini aktardı.

Sağlam kalan ağaçların ise eriyen kar suyunun köke zarar vermesiyle ürün veremez hale gelebileceğini kaydeden Şahin, buna bağlı ağaçlarda görülebilecek diğer hastalıkların üreticiyi tedirgin ettiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!