Mersin'de yaşlılara evde bakım

Güncelleme Tarihi:

Mersinde yaşlılara evde bakım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 11:30

Mersin'de yaşlılara evde bakım

Haberin Devamı


MERSİN'de Akdeniz Belediyesi'nce, ilerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle kişisel bakım, ev temizliği gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım uygulamasının devam ettiği bildirildi.
65 yaş üstü olup, sosyal güvencesi ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yönelik 'Evinde Bakım ve Temizlik' hizmeti uygulaması kapsamında öncelikli olarak merkeze bağlı mahallelerde 188 adresteki vatandaşlarla, muhtar eşliğinde görüşmeler yapıldı. Bu çerçevede Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin tespit ettiği yaklaşık 126 vatandaşın evinde 'Bakım ve Temizlik' hizmeti sunuldu. Ekipler, Çay Mahallesi'nde yalnız yaşayan ve 65 yaş aylığı ile geçinen Nezahat Özgen'in evinde kişisel bakım ve genel temizlik çalışması yaptı.
Evde yaşlı bakım hizmetimiz başladığını, evinde veya çevresinde yaşlı ve engelli bulunanların Kadın Müdürlüğü'ne ulaşmasını isteyen Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk şunları söyledi:
"Yaşlı bakım hizmetimiz başta kimsesi olmayan, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza evinde ulaşarak kişisel bakım, evde temizlik gibi ihtiyaçlarını karşılamak şeklinde gerçekleşmekte olup, bu hizmetimizin kapsamını genişleterek daha da arttıracağız. Mahalle muhtarlarımız da evinde yalnız yaşayan yaşlı veya engelli vatandaşlarımızı bizlere bildirirse gerekli hizmetlerimizi öncelikli olarak onlara ulaştırırız. Bu anlamda yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yanındayız."

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!