Mersin'de kadınlara sağlık taraması

Güncelleme Tarihi:

Mersinde kadınlara sağlık taraması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2017 15:54

Mersin'de kadınlara sağlık taraması

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Toroslar İlçesi'nde, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve KETEM işbirliğiyle kadınlara sağlık taraması yapılıyor. 
Toroslar Belediyesi’nin servisleriyle evlerinden alınan kadınlar, Halkkent Mahallesi’nde bulunan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) götürülüyor. Burada kadınlara çeşitli kanser türlerinin erken teşhisine yönelik sağlık taraması gerçekleştiriliyor. KETEM ekibi ayrıca gezici ekiplerle köylerde de benzer bir uygulama yapıyor. 
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Toroslar Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi Hekimi Dr.Özlem Delibaş, kadınlarda en çok görülen kanser türlerinin; meme, rahim ve kolon kanseri olduğunu söyledi. Kanserde erken teşhisin tedavinin başarısı açısından önemli olduğunu ifade eden Dr. Delibaş, şöyle devam etti: 
"Meme kanseri 8 kadında bir görülen ve ölüme sebep olan bir kanser türüdür. Bayanların meme kanserinden korunması için erken evrede ve hatta meme kanseri olmadan önce erken teşhisin konularak tedavinin yapılması hayat kurtarıcıdır. 40 yaşının üzerindeki bayanlarımıza 2 yılda bir mamografi çekerek onların erken evrede taramalarını sağlıyoruz ve birçok hastayı da erken evrede yakalayıp ameliyatla, radyoterapi ve kemoterapi ile sağlığına kavuşturuyoruz."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!