Mersin'de ibadethanelere bakım

Güncelleme Tarihi:

Mersinde ibadethanelere bakım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 15:18

Mersin'de ibadethanelere bakım

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenerek dezenfekte edilen ibadethaneler, temizliğin ardından özel yapım gül suyu ile ferah bir kokuya kavuşuyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ekip ile ibadethaneler önce vakumlu ve fırçalı kuru süpürge ile süpürülüyor, leke çıkarma makinesi ile de lekeli bölümler özel bir ilaç ve fırça yardımı ile temizleniyor. Daha sonra vakumlu sıcak ve soğuk su kullanılan makine ile halılar yıkanırken, yıkama işleminde suya katılan gümüş bazlı mikrop öldürücü dezenfektan ile gerekli dezenfekte işlemi yapılmış oluyor. Son olarak özel geliştirilmiş bir cihaz ile gül yağından elde edilen işlenmemiş gül suyu, ibadethanelerin her bölümüne sıkılarak gül kokusunun her tarafa dağılması sağlanıyor. Temizlenen ve dezenfekte edilen ibadethaneler, dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlara gül kokulu bir ortamda hizmet veriyor.
Camiler, kiliseler ve cemevlerinde verilen temizlik hizmeti, istek üzerine kuran kursları ve İmam Hatip okullarının mescitlerine de belli aralıklarla sunuluyor. Ekipler, Mersin’de faaliyet gösteren 4 cemevine yaklaşık 4 ayda bir, 2 kiliseye ise özel günler öncesinde temizlik hizmeti sağlarken, kent genelinde faaliyet gösteren bin 330 camiye yılda 3 kez hizmet sunuyor. Temizlik hizmeti sezon boyunca yaylalarda faaliyet gösteren camilerde de belli aralıklarla gerçekleştiriliyor.
Dini inançları gereği her hafta düzenli olarak ayin yaptıklarını ve dolayısıyla kiliselerinin her zaman temiz kalmak zorunda olduğunu belirten Aziz Mihail ve Cebrail Ortodoks Kilisesi Peder Yardımcısı Abdulmesih Güngör, "Sayın Başkanımıza ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir hizmettir. Bizde haftada bir sefer ayin oluyor. Ayinimiz de kilisemiz içerisinde oluyor. Hafta arasında cenazemiz olabiliyor. Bu uygulamaların hepsi kilisemizde oluyor ve dolayısıyla kilisemizi temiz tutmak zorundayız. Bu konuda bizlere yardımcı olan ve temizlik hizmeti ile kilisemizi temizlettiren başkanımıza çok teşekkür ederiz" dedi.
Tarsus Cemevi ve Kültür Merkezi görevlisi Süleyman İdikurt da bugüne kadar cemevlerine böyle hizmetler almadıklarını ifade ederek, "Biz çok memnunuz. Temizliğimiz çok iyi bir şekilde yapılıyor. Bugüne kadar böyle hizmetler almıyorduk ama Büyükşehir Belediyesi sayesinde artık temizlik gibi önemli bir hizmet alıyoruz. Ne istersek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Kendilerine cemevimize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!