Mersin'de çocukları festival coşkusu sardı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde çocukları festival coşkusu sardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 21:05

Mersin'de çocukları festival coşkusu sardı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği Çocuk Festivali,  çocuklar tarafından coşkuyla karşılandı.
CNR EXPO Fuar Alanı’nda gerçekleşen festival büyük ilgi gördü. Festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, insanları ortak bir paydada birleştirme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız çocuk festivalimize hoş geldiniz. Bizler yerel yöneticiler olarak geçmiş ile gelecek arasında köprü olmak zorundayız. Tarihini, milli duygularını yaşatmayan milletlerin devamı da olmaz. Görev yaptığımız bölgede insanlarımızı birbirine yaklaştırmak ve yakınlaştırmak gayreti içerisindeyiz. Ortak bir payda etrafında birleştirmek gayreti içerisindeyiz" dedi.
Çocukların bilgili ve birikimli bireyler olarak yetişmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgili ve birikimli bireyler olarak yetişmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişiyor ve buna ayak uydurmak zorundayız. Gençlerimizin, çocuklarımızın mutlaka okuyup, araştırması gerekir. Bir kez daha çocuklarımızın bu güzel bayramını kutluyorum. Bu topraklar üzerinde şanlı al bayrağın altında hür ve bağımsız yaşamamız gerektiğini söylüyorum" diye konuştu.
Etkinlikler kapsamında maskotlar, palyaço bandosu, sirk korteji gezici olarak çocuklarla ilgilenirken, kurulan dev sahnede dans gösterileri, Niloya, Cozurtan İkizler ve pek çok maskotun eğlenceli etkinlikleri yer aldı. Halat çekme ve çuval giyme yarışlarının da düzenlendiği sahnede ebeveynler de çocukları ile eğlenceli dakikalar yaşadı. Yüz boyama etkinliği ile başlayan festivalin ilk günü, gezici maskotların oyunları ve dansları ile çocukları eğlendirmesiyle devam etti. Palyaço bando ekibinin seslendirdiği neşeli şarkılar eşliğinde dans eden çocuklar doyasıya eğlendi. Kafkas dans grubunun dans gösterisi sonrası Psikolog Pınar Yılmaz Kayrak, "Öğrenme Beyinde Nasıl Oluşur' konusu ile ilgili ailelerle bir söyleşi düzenledi.
Cozurtan İkizlerin sahneye çıkmasıyla eğlenceleri katlanan çocuklar, ikiliyi ilgiyle izledi. Son zamanların hit parçaları eşliğinde çocukları eğlendiren Taner ve Caner kardeşler çeşitli eğlence figürleri ile çocukların beğenisini topladı. Sirk kortejinin eğlenceli dans gösterileri ve Kafkas dans grubunun gösterisinin devamında Boğaziçi Aile Danışmanlık Merkezi’nden Psikolog Burak Aslan tarafından ailelerle 'Sevgili Teknoloji Rica Etsem Çocuğumu Bırakır Mısın?' konulu söyleşi düzenlendi.
Aynı anda pek çok etkinliğin sürdüğü festivalde çocukların heyecanla beklediği ve en sevdiği çizgi film karakteri Niloya sahneye çıkarak, çocuklara eğlence dolu dakikalar yaşattı. Hikayesi, şarkısı ve sahne gösterisiyle çocukların beğenisini toplayan Niloya, hem eğlendirdi hem eğitti. Birbirinden farklı ve eğlence dolu etkinliklerin yer aldığı festival 23 Nisan Pazar günü saat 20.00’e kadar devam edecek.

ME(AÖ/ )(22.04.2016, fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!