Mersin İY 2 - 1 Orduspor

Güncelleme Tarihi:

Mersin İY 2 - 1 Orduspor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 06:24

PTT 1. Lig play off mücadelesi ilk maçında Mersin İY daha 2. dakikasında geriye düştüğü maçta Orduspor 2-1 mağlup etmeyi başardı. Akdeniz temsilcisinin gollerini tecrübeli isimleri Mehmet Yıldız ve Ben Yahia kaydederken Orduspor'un tek sayısı Eren'den geldi.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya etkili başlayan konuk ekip Orduspor daha 2. dakikada Eren'in ceza yayı üzerinden çektiği şutun defansa çarpıp yön değiştirmesiyle golü buldu. Bu golle beraber büyük bir şok yaşayan Mersin İY uzun süre bu şoku üzerinden atamadı. İlk yarının son dakikalarına kadar kalesini de iyi koruyan Orduspor farkı 2'ye çıkartma fırsatlarını yakalasa da bunları değerlendiremedi. İlk yarının son dakikalarında Orduspor kalesi önünde yaşanan karambolü iyi değerlendiren tecrübeli isim Mehmet Yıldız fırsatı kaçırmadı ve 43. dakikada golü bularak maça eşitliği getirdi.

Maçın 2. yarısında da Orduspor ani ataklarla çok sayıda gol pozisyonu yakaladı. 59 ve 63'de Emre ve Landel'le girdiği önemli pozisyonları değerlendiremeyen Orduspor 69'da Ben Yahia'nın golüne engel olamadı ve karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Bu karşılaşmanın rövanşı 13 Mayıs Salı günü Ordu'da oynanacak. Bu eşleşmeden finale yükselecek takımsa Samsunspor - Ankaraspor eşleşmesinden gelecek takımla 18 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Süper Lig'e çıkmak için karşılaşacak.

Haberin Devamı

Stat: Mersin
Hakemler: Serkan Çınar, Cemal Bingül, Engin Erdem
Mersin İdmanyurdu: Ahmet Şahin, Anıl Karaer, Murat Ceylan, Güven Varol, Ben Yahia, Mitrovic, Ali Tandoğan (Dk. 82 Emrah Bozkurt), Berkan Afşarlı (Dk. 90 Perich), Mehmet Yıldız, Nurullah Kaya, Nduka
Orduspor: Alişan Şeker, Ferhat Öztorun, Volkan Koçaloğlu, Soro, Landel, Emre Aygün (Dk. 90 Adem Sağlam), Eren Özen (Dk. 81 Ufukhan Bayraktar), Salih Sefercik, Anıl Taşdemir (Dk. 90+4 Reha Kurt), Erkan Sekman, Subasic
Goller: Dk. 2 Eren Özen (Orduspor), Dk. 43 Mehmet Yıldız, Dk. 69 Ben Yahia (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 15 Volkan Koçaloğlu, Dk. 70 Salih Sefercik, Dk. 77 Erkan Sekman, Dk. 77 Landel (Orduspor), Dk. 38 Murat Ceylan, Dk. 61 Nduka, Dk. 77 Mehmet Yıldız, Dk. 77 Ben Yahia (Mersin İdmanyurdu)


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-Karşılaşmada son düdük geliyor.
-GOL... 69'da sağ çaprazdan Güven'in vuruşunda arka direkte topla Ben Yahia buluştu. Plaseyle topu ağlara gönderdi.
-63'de Orduspor bir kez daha gole çok yaklaştı. Anıl topu soldan rakip ceza sahasına taşıdı. Ortasında Landel vurdu top direği yalayarak dışarı çıktı.
-59. dakikada Orduspor ani atakta Mersin İY'ye üçe iki yakaladı. Emre'nin vuruşu zayıfdı ve top kalecide kaldı.
-Karşılaşmada 2. yarı başladı.
-Karşılaşmada ilk yarı karşılıklı gollerle sona erdi.
-GOL... 43. dakikada gelişen Mersin İY atağında Mehmet Yıldız golü buldu ve karşılaşmaya eşitliği getirdi.
-27. dakikada Orduspor 2. gole yaklaştı. Soldan gelen ortada Landel arka direkte topla buluştu. Döndü vurdu top yan ağlarda kaldı.
-25. dakikada sağdan gelen ortaya Mehmet Yıldız kafayı vurdu, top üstten az farkla auta çıktı.
-Mersin'de şok var. Daha 2. dakikada Orduspor Eren'in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!