Mersin İdmanyurdu için sokağa döküldüler

Güncelleme Tarihi:

Mersin İdmanyurdu için sokağa döküldüler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 13:58

Mersin İdmanyurdu için sokağa döküldüler

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) - MERSİN İdmanyurdu'nun (MİY) taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar, takımın içinde bulunduğu zor döneme dikkat çekmek ve kent dinamiklerini kulübe destek vermek amacıyla sokağa döküldü. Cumhuriyet Meydanında başlayan 'Büyük Mersin İdmanyurdu Yürüyüşü' etkinliğine, Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, Teknik Direktör Levent Arıkdoğan ile A Takım futbolcuları da katıldı. Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu, 'Ya var olacağız ya yok olacağız. Göz göre göre sessiz kalmayın' yazılı pankart taşıyıp 'Sahipsiz Mersin'in sahipsiz çocukları' sloganları atarak Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN



Formaları ve atkıları ile yürüyüş yaparak destek çağrısında bulunan taraftarlar adına konuşan Genç Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği 2'nci Başkanı Yusuf Hazar Gökel, Mersin İdman Yurdu'nun yok olma aşamasında olduğu ve buna sessiz kalmayacaklarını söyledi. 

TAKIMA DESTEK VERİN

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Levent Arıkdoğan ise, taraftarların yıllardan bu yana takımları için büyük çaba harcadığını kaydederek, "Hoca olduğum dönemde de desteklerini görmüşümdür. Yine destek için takım, taraftarlar, futbolcular birleştik. Mersin İdmanyurdu’na destek olunması için herkesten ricada bulunuyoruz. Destek olunması için herkesten yardım bekliyoruz" dedi.

HERKESİN İŞİN İÇİNDE OLMASI LAZIM



Belediye önüne gelen taraftarların çağrısına cevap vererek taraftarların yanına gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, şunları söyledi. "Mersin İdmanyurdu,  bu günlerde sıkıntılı günlerden geçiyor. Belediyemiz imkanları nispetinde elinden gelen tüm yardımı yaptı, tesisleri açtı. Parasal manada yasal yollardan yardım etmemiz mümkün değil. Bütün Mersinli idarecilerimizin, yöneticilerimizin takım tarafında toplanması lazım. Bu sadece belediyenin yardımı ile olmaz. Sivil toplum kuruluşlarının, iş adamlarımızın yardım elini uzatması lazım. Sıkıntılarınızı biliyoruz, üzülüyoruz. Takım gözümüzün önünde yok olup gidiyor. Bakan bey, vali bey, milletvekillerimizin işin içinde olması lazım."

Belediyenin ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası önüne geçen taraftarlar, yardımda bulunmadığını iddia ettikleri MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, yönetim ve oda üyelerini kınadı. Bir süre slogan atan grup, ardından olaysız şekilde dağıldı.

İM (AP) (31.08.2016, FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!