Mersin Çalımbay ile uzattı

Güncelleme Tarihi:

Mersin Çalımbay ile uzattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 16:46

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın sözleşmesini 1 yıl uzattı.

Haberin Devamı

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, Hilton Oteli'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, takımın hiç kimsenin tahmin etmediği başarıyla ligi tamamladığını belirtti.

Çalımbay ile bir sezona daha başlayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Kahramanlı, "Hocamız her şeyin farkında, transfer yasağı olan bir kulübümüz. Hocamız da vefalı bir insandır. Kendisi, 'Başkanım, böyle bir ortamda sizi yalnız bırakmam, bana ne düşüyorsa her konuda sizin yanınızdayım' dedi. Önümüzdeki dönemle ilgili kendisine başarı diliyoruz. Yönetim kurulu üyeleri olarak da üzerimize ne düşüyorsa yapacağız, 24 saat sahada olacağımıza söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

FIFA'nın verdiği iki dönem transfer yasağına ilişkin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptıkları itirazın reddedilmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Kahramanlı, şunları kaydetti:

"Hiç hak etmediğimiz bir yerde geçen dönem transfer yasağı aldık. Çok seslendik ama maalesef cezamızı ertelemediler. Yine de FIFA'ya sesleniyorum, siz bir insana ceza verecekseniz önce bir dinleyeceksiniz, sorgulayacaksınız, yazı yollayacaksınız, süre vereceksiniz. Eğer bu süre içinde kulüp taahhüdünü yerine getirmezse, bu cezayı verirsiniz ama maalesef bu cezayı yedik. Geçen dönem birinci sezon transfer yapamadık, ikinci dönem de transfer yapamıyoruz. Ne olursa olsun geçen dönem transfer yapmadığımız halde buralara kadar geldik. Ekibimizle tekrar devam ediyoruz. Hiç kimsenin 'Mersin İdmanyurdu transfer yapmadı, acaba ne olur?' gibi tereddütü olmasın."

Kulüp ikinci başkanı Senan İdin de takımın ligi 7. sırada bitirmesinde ciddi katkısı bulunan ve talipleri olmasına rağmen kendilerini seçen Çalımbay'a teşekkür etti.

Haberin Devamı

Mersin Çalımbay ile uzattı

ÇALIMBAY: BURADA MUTLUYUM

Rıza Çalımbay, takımda kaldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Sezon devam ederken ve sonrasında başka kulüplerden teklif aldığın belirten Çalımbay, "Biz bunu başkanımızla paylaştık ve bir karar verdik, teklifi kabul etmedik. Ben burada çok mutluyum ve oyuncularımı çok seviyorum. Kadroyu kendim kurdum, hele böyle bir günde, transfer yasağının olduğu bir günde bence burayı terk etmek yanlış olurdu" diye konuştu.

Başkan ve yöneticilerle görüştüklerini ve teklifi kabul ettiğini ifade eden Çalımbay, "Çünkü ben takımıma güveniyorum. Transfer yapamayabiliriz ama şu anda en büyük avantajlarımdan bir tanesi bütün oyuncularımızın bana ne vereceğini, kimden nasıl yararlanabileceğimi çok iyi biliyor olmam. Tabii ki diğer takımlara göre dezavantajlı bir şekilde başlayabiliriz. Onlar transfer yapacaklar, yabancı oyuncu alacaklar. Bizim de bir avantajımız var, oturmuş bir takımız. Herkes birbirini tanıyor ve bunu iyi bir şekilde avantaja çevireceğiz" ifadelerini kullandı.

Transfer yasağını hiçbir zaman mazeret olarak görmediğinin altını çizen Çalımbay, sadece 6 ayı çok iyi şekilde nasıl geçireceklerine yoğunlaşmaları gerektiğini söyledi.
Çalımbay, herkesin sorumluğunu bildiği takdirde başarının yüzde 100 olacağını ve yönetimine de bu konuda güvendiğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından başkan Kahramanlı ile teknik direktör Çalımbay, resmi sözleşmeye imza attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!