Merkeze alınan Elazığ Valisi’nin fasarya işler yaptığını kim söyler

SON Valiler kararnamesinde Elazığ Valisi Muammer Muşmal da merkeze çekildi.

Sayın valinin okuma seferberliği konusundaki çabalarını yurdun diğer yörelerinde yaşayan insanlar olarak, hayranlıkla izliyorduk.

Gerçekten de vali, Anadolu insanının okuması, aydınlanması, kitapla dost olması yolunda büyük efor sarfediyor, çok içten çalışmalara imza atıyordu .

Okuma kitapla dost olma seferberliğini Elazığ gibi Doğu’un en önemli şehirlerinden birinde başlatmış ve bu akımın dalga dalga öteki Anadolu kentlerinde yaygınlaşmasına da önayak olmuştu.

Elazığ Valisi bu kutsal çalışmasıyla tıpkı rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu gibi bir fenomendi valiler arasında.

Neden verimli bir döneminde merkeze alındı, anlayamadık!

Yoksa bu okuma alışkanlığı edindirme işleri, kimilerine göre fasarya çalışmalar mıydı?

Kimbilir belki de başka sebepleri vardır!

Oysaki okumayı, kitap edinmeyi, evinde kütüphane kurmayı hep elinin tersiyle kenara itmiş bir toplumun fertleriyiz.

Bu aşamada, insanlara okuma ve kitap sevgisi aşılamak, sanırız az önemli bir uğraş değildir.

Türkler yeni evler, yeni mobilyalar, yeni beyaz eşyalar, yeni perdeler ediniyorlar ama yüzde doksan dokuzunun evine henüz kitap rafı girmiyor.

Evlerinin duvarlarında da ne bir resim, ne bir minyatür, ne bir tablo var.

Acaba böylesi daha mı iyi ülkeyi yönetenler açısından?

Aydınlansak hiç fena olmayacak!

İşte bu aşamada bu işe gönül vermiş, kafa koymuş insanları elde tutmanın daha verimli olacağı kanısındaydık? C. YEŞİLYURT

Rencide edilen Melih Gökçek istifa etmeliydi

DAY gösterilmese idi; Melih Gökçek 4. kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için hırs yapıp, oyları bölerek Murat Karayalçın’ın kazanmasını, AKP’nin de yeni adayı ile kaybetmesini sağlayacaktı Adaylığı ötelenip, arka sıralara sıkıştırılan Melih Gökçek’ten AKP, Ankara’yı kaybederek mi kurtulacak! Bu kadar ötelenip, taraftarlarının önünde adeta cilası alınan Belediye Başkanı dürüst olsa idi; aday ilan edilmeyi bekleyeceğine hemen istifa ederdi..

H
.F. BAYRAKTAR

MEB’e çağrı; 4 bin kişi sınava giremiyor

MEB 4 ay önce bir görevde yükselme sınav takvimi açıkladı. Daha sonra bir haberle bu sınav ertelendi. 22.12.2008 itibariyle tekrar devreye sokuldu, ama bir farkla, yönetmeliğe bir madde ekleyerek 4000 V.H.K.İ. kadrosunda bulunan memura sınav yolunu kapatan bir madde....

MEB aynı şekilde 2007 yılında memur olanların yüksek puanlı olanlarını (daha yetkin olanları) Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği kadrosuna atadı. Şimdi bu yetkin olan V.H.K. İşletmenleri sınava giremiyor. Hizmet puanları kendisinden düşük olan memurlar sınava girebiliyor. MEB yetkililerinin böyle garabet bir yönetmeliği hazırlamalarını hoş görebiliyoruz. Fakat tüm eğitim sendikalarının haklı itirazlarını dikkate almamalarına bir anlam veremiyorum. Bu konuya köşenizde yer verirseniz 4000 kişiyi ilgilendiren bir haber yapacaksınız.

Sedat KARA

Ben hala metromu bekliyorum

BAŞBAKAN Erdoğan geçenlerde bir konuşmasında (Altındağ Spor Salonunda) Ankara’da hava kirliliğinden söz etti.

Geçmişin Ankarasında allerjik astım tedavisi gören bir kişi hava kirliliğinin ne demek olduğunu çok iyi bilir. Bunlardan biri de benim.

Bu işin çözüme kavuşturulması da sanırım rahmetli Mehmet Altınsoy ’a kadar dayanır.

Hava kirliliği ile ilgili olarak temiz ithal kömür, ve doğalgaz kullanımı yaygınlaştırılması konusunda Mehmet Altınsoy’u ve Murat Karayalçın’ı görmezlikten gelmek sanırım büyük haksızlık olur. Bildiğim kadarı ile Ankara’da ilk doğalgaz, kombi kullanımı da 1988 yılındadır.

Bu iki Belediye başkanı ile başlayan iyileşme sürecini, Başbakan makamına yakışmayacak bir şekilde inkar etmiş, doğru konuşmamıştır.

Yine aynı konuşmasında, kendi belediye başkanlığı döneminde İstanbul’un hava kirliliğini ben iyi bilirim diyerek, 1992 yılında İstanbul’da doğalgaz kullanımı başlamasını da inkar etmiştir. Acaba bu alt yapılar olmasaydı, İstanbul’da Başbakan temiz havayı bu kadar kısa sürede soluyabilecek miydi?

O dönemden bugüne Ankara’da tekrar hava kirliliği gündeme geldi ise buna dönüp bir bakmak lazım. Acaba neden?

Konu ile ilgili değil ama illa laf söylemek gerekirse... Ankara’da ilk metro temeli yine Altınsoy zamanına dayanır. Metroyu hızlandırmak ve neredeyse devreye alır hale gelmek sadece 4 yıllık dönemde Karayalçın’a dayanır.

Ama 15 yılldır Ankara’da olan bir Melih Gökçek sadece olanı bitirebilmiş, devreye alması gereken metronun Sincan ve Ümitköy bağlantısını bitirememiştir.

Ben haametromu bekliyorum.

Bilgi:

1984-1989 Mehmet Altınsoy

1989-1993 Murat Karayalçın

1994-2008 Melih Gökçek)

(Bu yazı, Başbakan’ın Melih Gökçek’i yeniden aday göstermesinden önce yazılmıştır.) Uğur KAN
Yazarın Tüm Yazıları