Mercury James Blake'in

İngiltere’nin en prestijli müzik ödüllerinden sayılan Mercury James Blake’in oldu.

Haberin Devamı

Mercury James Blakein

Ödülü takdim eden Lauren Laverne kazanan ismi anons ederken “Blake” yerine “Blunt” demesi, törenin uzun süre konuşulacak en komik anı olmuş. Adaylar arasında David Bowie, Arctic Monkeys gibi iddialı isimler yer alırken, James Blake mırıl mırıl söylediği ikinci albümü “Overgrown” ile ödülü evine götüren kişi oldu. Bu yaz iptal olmasaydı, James Blake One Love Festival’de bize de şarkılarını söyleyecekti. Şimdi Mercury ödüllü bir sanatçı olduğuna göre, bundan sonra muhtemelen kesenin ağzı daha da açılacaktır. Umarım 2014 senesinde Blake’i canlı canlı izlemek hepimize nasip olur.

Haberin Devamı

Mercury James Blakein



Her yaptığıyla gündemden düşmeyen yaramaz kız Rihanna, yeni dövmesiyle bu hafta yine en çok konuşulan ünlülerdendi. Söz konusu dövmenin haber niteliği taşımasının asıl sebebi, tamamlanmasının tam 11 saat sürmesi. Konser vermek üzere gittiği Dominik Cumhuriyeti’nde sağ eline aşağıdaki tribal dövmeyi kazıtan şarkıcı, dövme yapıldığı sürede birkaç kez uyuyakalmış. 11 saat gerçekten ciddi bir mesai.

Mercury James Blakein



Dövme sanatçıları Keith McCurdy ve Cally Jo, Riri’nin elindeki dövmenin tasarımı için aylardır üzerinde çalıştıklarını ve “şimdiye kadar yaptıkları en stressli iş olduğunu” belirtmişler. Ele dövme yapmanın, yüze yapılmış dövme kadar etkili olduğunu belirten McCurdy, Rihanna’nın dövmesini çok beğendiğini de söylemiş. Markalara yüz olan Rihanna, nasıl oluyor da bu kadar cesur şekilde tüm elini kaplayacak dövme yaptırabiliyor, hayret ediyorum. Dövme dükkanlarına arkadaşlarıyla birlikte eğlencesine gidip, bir iki dövme yaptırmayı huy edinen Rihanna, bodyguardım olmadan tek gittiğim yer dövme dükkanı demiş.

Haberin Devamı

Mercury James Blakein

AVRIL LAVIGNE – AVRIL LAVIGNE

Mercury James Blakein

Ufak kız çocuğu havalarından sıyrılan Avril Lavigne yeni albümüyle geri geldi. Oldukça üretken bir insan evladı olan Avril, bir önceki albümü “Goodbye Lullaby” henüz piyasaya çıkmışken yeni albüm için şarkılar yapmaya başlamış. Lavigne 5. albümü öncesinde plak şirketini değiştirip Epic Records’a geçmiş. Hit şarkı ve şöhret fabrikatörü L.A Reid’in yönettiği Epic Records’dan çıkan yeni Avril albümü gerçek bir pop rock albümü olmuş.

Mercury James Blakein



Avril bu albümle gergin ergen modundan biraz olsun artık sıyrılmış, buna gerçekten sevindim. Pembe saçlı küçük kız çocuğu halleri artık bence olmuyordu. Kendi ismini taşıyan yeni albümünün kapak çalışmasında “siyah kuğu” makyajıyla, yeni kadınsı imajını bastıra bastıra sergilemesi, yeni bir Avril’in doğduğuna delalet. 5. albümün hazırlık arefesinde bir de evlenen Avril, kayıtlar sırasında müstakbel kocası Nickelback’in meşhur vokali Chad Kroeger’ın etinden sütünden de epey faydalanmış.

Haberin Devamı


Yeni albümde 13 şarkı yer alıyor. Şarkıların birçoğunda Avril ile birlikte kocası Chad Kroeger de söz yazarlığında künyeye adını yazdırmış. 5. albümden ilk single “Here’s to Never Growing Up” Nisan ayında yayınlanırken, ikinci single “Rock’n Roll” Temmuz ayında Youtube üzerinden ilk defa hayranlarına ulaştı. Yeni albümün çıkmasına haberci olan son single “Let Me Go” gerçek bir PR harikası. Avril şarkıda düet yaptığı eşi Chad Kroeger ile klipte de birlikte oynuyor. Bana sorarsanız albümün çıkışına yakışan bir single değil ama, magazin etkisi bazen şarkıların ses getirmesinden daha çok albüm sattırıyor, bu da bir diğer gerçek. Bir sürpriz olarak Avril Lavigne bu albümde Mariyln Manson ile “Bad Girl” şarkısında düet yapmış. Muhtemelen şarkının klibi çok olay yaratacak cinsten olacaktır.

Haberin Devamı

Mercury James Blakein



Avril Lavigne’i çıktığından ilk günden beri takip eden biriyim. İlk olarak “Complicated” ile tanıdığımız ve ikinci albümüyle bence kendi kendini aşan bu Rock’n Roll kız, arada Punk ve Pop türlerine girmeseydi sanırım en hayırlısı olurdu. Her ne kadar 3. ve 4. albümleri rock havasından uzaklaştığı dönemler olsa da, yeni albümüyle sanki yeniden bu ruhu yakalamış gibi. Melodik, akılda kalıcı şarkılardan oluşan yeni albümü, sevenlerini üzmeyecek nitelikte.


YILDIZLAR:


Rock’n Roll


17


Bitchin’ Summer (Taylor Swift şarkısı gibi, belki o söylese daha iyi olurmuş)


Sippin’ On Sunshine


Give You What You Like


Hello Heartache


OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:


How You Remind Me (şarkı albümün sadece Japon baskısında yer alıyor, Avril Lavigne Nickelback’in en bilindik şarkısını bence muhteşem cover’lamış.)

Haberin Devamı


Falling Fast (albümün incisidir)

https://twitter.com/hkky


Yazarın Tüm Yazıları