Mercedes W08 görücüye çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Mercedes W08 görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 09:23

Mercedes'in 2017 Formula 1 sezonunda kullanacağı W08, Silverstone'da tanıtıldı.

Haberin Devamı

Turbo V6 motorlar geldiğinden beri Formula 1'de üstünlüğü ele geçiren ve art arda 3 şampiyonluk (3 pilotlar - 3 takımlar) kazanan Mercedes, kurallarda büyük değişikliklerin olduğu 2017 Formula 1 sezonunda da yerini korumak istiyor.

15:10'da başlayan resmi lansman öncesinde sabah yeni aracını piste çıkaran Mercedes, W08'i casus fotoğrafçılardan korumayı başaramadı ve yeni araç lansmandan önce görücüye çıkmış oldu.

Mercedes W08'de rakiplerinin aksine köpek balığı yüzgeci şeklinde motor kapağı yer almasa da bir çok dikkat çekici aerodinamik parça bulunuyor. Özellikle sidepodların önünde yer alan bargeboard kanatlar, ön süspansiyon arkasında buruna paralel olarak yerleştirilen kanatlar, sıfır beden arka taraf dikkat çeken ilk çözümler.

Mercedes, yeni aracın lansmanını Youtube üzerinden 360 derecelik kamera ile canlı yayında gerçekleştirdi. Lansmanda Mercedes'le anlaşma yenileyen takım patronu Toto Wolff'le birlikte pilotlar Hamilton ve Bottas yer aldılar.

Haberin Devamı

Mercedes adına bu sene Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas mücadele edecekler. Hamilton, lansmandan önce yaptığı sürüş ile yeni aracı piste çıkaran ilk isim oldu.

Canlı yayın ile yapılan lansman töreninin ardından araç piste çıkarıldı ve basın mensupları yeni aracı yakından görme fırsatı buldular. Bu etkinlikten sonra Bottas, Mercedes'in F1 aracı ile ilk sürüşünü gerçekleştirecek.

 Massadan Çok Konuşulacak İddia Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!